NORD-AURDAL: Mandag skrev Hykon Utvikling og ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord-Aurdal kommune kjøpekontrakt på ei større tomt i den nye delen av boligfeltet Marsteinhøgda mellom Fagernes og Skratuvål.

I tillegg har utbygger opsjon på ytterligere ei tomt.

– Dersom interessen i markedet er til stede, ser vi muligheten til å bygge fem bygg med til sammen ti leiligheter på disse tomtene, forteller Bergseth.

Lokalt firma

Hykon Utvikling er et lokalt firma lokalisert i Røn og er en del av Byggmann-kjeden, som er en av Norges største boligprodusenter.

Bergseth opplyser at firmaet tidligere har mer vært engasjert i hytteutbygging.

– Men siden hyttemarkedet har roet seg kraftig siste året, vurderer Hykon andre markeder, og Marsteinhøgda er et interessant prosjekt, sier han.

Bergseth forteller at deres leiligheter blir på rundt hundre kvadratmeter, til en kostnad på i underkant av fire millioner kroner. Han er spent på responsen i markedet, og ser fram til å komme i gang med byggingen.

– Vi har forhandlet ned prisene på prosjektet slik at vi kan tilby leiligheter til konkurransedyktige priser uten at det går ut over kvalitet på boligene, sier han.

Prisen inkluderer både hvitevarer og flislagte bad. Leilighetene blir levert klargjort for solcellepanel på tak. Men både solcellepanel og elbillader er tilvalg som vil påvirke prisen på leilighetene.

Aktiv står for salget

– Tomtene er allerede byggeklare, og markedsføring og salg av konseptet har vi overlatt til Linn Hamre i Aktiv, Valdres Eiendomskontor AS, opplyser Bergseth.

Han berømmer entreprenøren Martinsen Anlegg for jobben med å tilrettelegge tomtene, og understreker at foreløpig er det kun de to tomtene til tomannsboligene som er byggeklare.

De øvrige mangler fortsatt infrastruktur, men skal være byggeklare mot slutten av sommeren.

– Vi satser på å bruke mest mulig lokale leverandører og også lokale underentreprenører, slik at verdiskapningen skjer lokalt, poengterer Bergseth.

Skrev kontrakt med ordfører

Da partene mandag undertegnet kjøpekontrakten på ordførerkontoret, gjorde også Fjelltun et poeng av at verdiskapningen skjer lokalt.

Fjelltun uttrykte entusiasme over at utvidelsen av boligfeltet Marsteinhøgda nå kommer i gang.

I tillegg til tomta som Hykon nå har kjøpt, har kommunen solgt ytterligere fire tomter til eneboliger på den nye delen av boligfeltet.