Finnes det hemmelige hytter i Valdres?

Forfatter Marius Nergård Pettersen

Forfatter Marius Nergård Pettersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forfatter og fotograf på jakt etter hemmelige hytter.

DEL

Valdres: Marius Nergård Pettersen har de siste årene vært på leting Norge rundt etter såkalte "hemmelige hytter". Det vil si buer, koier, gammer, etc., som noen har bygd og med vilje hemmeligholdt i naturen. Dette ble i august til boka Hemmelige hytter.

– Jeg har ikke avslørt hvor hyttene ligger (de er fortsatt hemmelige), men dokumenterer at slike steder eksisterer og er et fenomen som gjenfinnes over hele landet. Underveis har jeg blitt fortalt historiene til jegere, fiskere, uteliggere, motstandsfolk fra krigen - og andre som av ulike grunner har hatt behov for skjult husly i skogen, på fjellet eller langs kysten. I august resulterte arbeidet i boka Hemmelige hytter som har truffet mange lesere og fått god omtale.

Neste bok

Pettersen arbeider nå med neste og siste bok om emnet, og leter derfor etter flere historier som beskriver hele spennvidden til fenomenet.

– Jeg anslår at det finnes minst tusen slike hytter i Norge, men både hyttene og menneskene bak er (naturlig nok) vanskelige å finne.

I den anledning håper han at noen av avisens lesere kanskje sitter på historier og kunnskap om hemmelige hytter i distriktet. Ta kontakt på 90874542 eller marius@dalforlag.no.

Hemmelige hytter

Hemmelige hytter Foto:

Hemmelige hytter

Hemmelige hytter Foto:

Artikkeltags