Prisen nesten doblet etter heftige budrunder

Da denne hytta kom for salg var det mange som drømte om å få drømmen oppfylt.Foto:Inviso/Tor Solberg

Da denne hytta kom for salg var det mange som drømte om å få drømmen oppfylt.Foto:Inviso/Tor Solberg

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Eidsbugarden:DNBs eiendomskontor på Fagernes fikk en heftig start på høstsesongen denne uken. En hytte på Eidsbugarden ble lagt ut for salg med en prisantydning på 1.4 millioner kroner. Hytta har verken vann eller strøm eller vei helt frem. Men den har en beliggenhet mange ønsker seg, skulle det vise seg.

Dødsbo

-Det var et dødsbo som solgte hytta, etter at kvinnen som eide den har gått bort og arvingene ønsket å selge. Det er en del som bør gjøres med eiendommen, men det forhindret ikke folk fra å by, forteller daglig leder Kristine Kvame hos DnB Eiendom.

Aksepterte ikke bud

-Flere forsøkte å ta kontakt direkte med selger for å få kjøpt før visning. Men de ønsket ikke å akseptere noen bud, de ville vente til etter annonsert fellesvisning. Og det tjente de mye på, sier Kvame. Hun forsto tidlig at dette ville bli heftig, mange lastet ned prospektet på nettet. På søndag var det felles visning, og da møtte det opp rundt 20 grupper av interessenter. Minst like mange hadde vært oppe i området i forkant for å se på eiendommen, og var mer enn vanlig dedikert.

Sterkt forhold

-Eidsbugarden er et område mange har et sterkt forhold til. Folk har gått turer her, de vet hvilket fantastisk utgangspunkt Eidsbugarden er for toppturer, skiturer og turer fra hytte til hytte. Noen fortalte at de har ventet i årevis på en anledning til å få seg hytte her. Det er stor interesse, og veldig sjelden noe legges ut for salg. De som ønsker seg hit er friluftsfolk. De ser ikke på manglende vei om vinteren som et problem, men tvert imot et gode, sier Kvame.

Hun ble likevel overasket etter hvert som budene steg og steg. Til slutt endte prisen på 2.6 millioner kroner, nær dobbelt pris av det som ble antydet.

Beliggenhet avgjørende

Flere ønsket nok å oppgradere hytta om de fikk tilslaget. Men tilstand var ikke hovedfokus, derimot beliggenhet. Og denne hytta ligger spesielt flott til ved et tjern, og med god utsikt. Den nye eieren, hjemmehørende i Vestfold, er meget fornøyd, sier Kvame. Som kan fortelle at høsten har skutt skikkelig fart. På mandag solgte DnB Eiendom hele fem eiendommer i Valdres. Det innevarsler en spenstig høstsesong og gode tider for eiendomsbransjen lokalt.

Artikkeltags