I år blir det ikke vanlig 1. mai-feiring: – Jeg oppfordrer folk til å heise flagget og følge sendinga digitalt

Sør-Aurdal: Leder for Sør-Aurdal Arbeiderparti, Reidar Schlytter, oppfordrer folk til å heise flagget og følge sendinga digitalt for feiring av 1. mai i Valdres og Norge.

Sør-Aurdal: Leder for Sør-Aurdal Arbeiderparti, Reidar Schlytter, oppfordrer folk til å heise flagget og følge sendinga digitalt for feiring av 1. mai i Valdres og Norge. Foto:

Reidar Schlytter (78) i Sør-Aurdal har vært aktiv i Arbeiderpartiet i over femti år. – Jeg har alltid deltatt i 1. mai-feiringa, så dette er første gang at vi ikke er samlet til felles appell, sier han.

DEL

Begnadalen: Reidar Schlytter er leder i Sør-Aurdal Arbeiderparti og er fortsatt aktiv i politikken selv i en alder av 78 år.

– Jeg flyttet tilbake til Begnadalen fra Lørenskog i 2005 og har siden deltatt og vært aktivt med i 1. mai-feiringene her i Sør-Aurdal og Valdres. Før det var jeg med i Lørenskog Arbeiderparti helt siden 1970-tallet. En slik 1. mai-feiring som i år, har jeg aldri opplevd. Men, jeg oppfordrer folk til å heise flagget, sier Schlytter til avisa Valdres.

Følg appell digitalt

Arbeiderpartilaga i Valdres gikk felles med en annonse i avisa Valdres tirsdag, der de skriver at de stiller seg solidarisk bak nasjonale retningslinjer og ikke feirer 1. mai som vanlig. Men, AUF og LO vil ha et felles digitalt arrangement på Facebook.

– Vi oppfordrer folk til å følge dette programmet digitalt, heise flagget og så vil det også bli lagt ned blomster. Det går på rundgang i Sør-Aurdal å holde et arrangement for 1. mai og i år er det Hedalen sin tur. Der vil enkelte også synge litt ved Hedalsheimen, sier Schlytter.

Følg arrangementet direkte her på 1. mai.

Livesendinga er fra 11.00 til 13.30. Gå i tog på nett fra klokka 14.00.

– Her kan du bl.a. se Ap-leder Jonas Gahr Støre, LO-leder Hans-Christian Gabrielsens og SV-leder Audun Lysbakken taler direkte. I tillegg får vi med oss tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland og de tidligere statsrådene Thorbjørn Berntsen og Kristin Halvorsen. Vi skal minne de vi mistet. Vi skal høre kjente og kjære sanger i nye versjoner. Vi skal la oss engasjere, skriver Arbeiderpartiet.

Artikkeltags