Gå til sidens hovedinnhold

I nesten seks timer begrenset betongelementer trafikken på E16

Artikkelen er over 2 år gammel
(Hadeland)

E16 mellom Jevnaker og Roa ble stengt fredag morgen etter at en semitrailer mistet hengeren, som var lastet med to betongelementer.

Politiet fikk første melding om uhellet, som skjedde mellom avkjøringene til Prestmoen/Oldemors Karjol og Klinkenberg, klokken 6.23. Først klokken 12.06 var vegen ryddet og fullstendig åpnet for alminnelig trafikk.

Over 20 tonn

Betongelementene på hengeren veide til sammen over 20 tonn, skal sjåføren ha opplyst til politiets innsatsleder Kjetil Solheim på stedet.

Rundt klokken 7.45 fikk Viking omsider tak på hengeren. Da fikk de raskt dratt den til sides. Kort tid etter ble ett felt åpnet for trafikk. Da hadde det i løpet nesten halvannen time dannet seg lengre køer i begge retninger, men mange hadde også valgt å kjøre om Kanadaveien.

Måtte lastes over på annen henger

Hengeren var imidlertid ødelagt, så lasten måtte løftes med kran over på en annen bil. I påvente av dette ble trafikken dirigert forbi.

Først like før klokken 10.30 meldte politiet at omlastingen var igang og vegen igjen stengt. Klokken 12.06 kunne altså Statens vegvesen meldte at flyttearbeidet var ferdig og vegen endelig gjenåpnet.

Vet ikke årsaken

Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til at trekkvognen mistet semihengeren. Men politiet har opprettet sak på hendelsen opp mot å få sjekket den tekniske tilstanden på både bil og henger, skriver Ringerikes Blad. De ble fraktet til Hønefoss trafikkstasjon for tekniske undersøkelser.

Fører er ikke mistenkt for å ha gjort noe straffbart.

Både bil og henger er norskregistrert, og tilhører et norsk firma.

Kommentarer til denne saken