Gå til sidens hovedinnhold

– I Valdres er det flere hytter enn det er fastboende innbyggere. Det har skapt en helt ny situasjon, hvor både fastboende og hyttefolket er dypt avhengig av hverandre

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørn Mathiesen, leder i Valdres Hytteforum, har forfattet en appell til konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Fagernes: Bakgrunnen er den omdiskuterte nedleggingen av lokalkontoret i Fagernes som gir 120 arbeidsplasser. Kommunen går i videomøte med ledelsen i Schibsted i dag tirsdag 14.mai. Les appellen fra Bjørn Mathiesen på vegne av hytteforumets medlemmer her:

Hytteeierne i Valdres har gjennom de siste 5 årene organisert seg gjennom kommunetilknyttede hytteforeninger i 5 av de 6 Valdres-kommunene. Gjennom Valdres Hytteforum koordinerer vi vårt interessefaglige arbeid og har møterett på viktige Valdres-arenaer som Visit-Valdres og i Regionrådet for Valdres.

Dette er bakgrunnen for at vi er mange Schibsted-kunder som i kraft av å være hytteeiere og -brukere i Valdres med stor interesse følger den aktuelle saken, hvor framtidig lokalisering av konsernets 120 arbeidsplasser på Fagernes er under vurdering.

I Valdres – som andre steder i Innlandet - er det flere hytter enn det er fastboende innbyggere. Det har skapt en helt ny situasjon, hvor både fastboende og hyttefolket er dypt avhengig av hverandre; Vårt grunnsyn som hytteeiere i Valdres er at vi er helt avhengig av et variert, kompetent og engasjert lokalsamfunn. Bare sammen kan og vil vi sikre og utvikle det miljøet for rekreasjon og hyttegleder som investeringen i hytta har som utgangspunkt.

I dette fremadrettede bildet er Schibsteds nærvær på Fagernes meget viktig. Det handler om nye arbeidsplasser, digital kompetanse og tjenesteutvikling. Vi har merket oss at Valdres – også utenom Schibsted-etableringen - har både ildsjeler og kompetente miljøer som evner å binde sammen det bevaringsverdige med det som trenger å utvikles. Men vi tror at Valdres-kommunene har kvaliteter og bruker-perspektiv som gjør disse lokalsamfunnene ganske unike som vertsregion for Schibsteds tjenesteutvikling og fornyelse. I den grad Schibsted ønsker en dialog om dette unike perspektivet på tjenesteutviklingen sin, står vi gjerne skulder ved skulder med de lokalt ansatte om dette.

Kommentarer til denne saken