Slik vil familien hedre Ida Eide

Sammen i sporet: Søstrene Mari (t.v.), Ida og Hilde Eide har alle vært aktive i langrenssporet. Her under Nyttårsrennet på heimebane i Øystre Slidre i 2013.

Sammen i sporet: Søstrene Mari (t.v.), Ida og Hilde Eide har alle vært aktive i langrenssporet. Her under Nyttårsrennet på heimebane i Øystre Slidre i 2013. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familien til avdøde Ida Eide oppretter et minnefond for førstehjelp i idretten i den tidligere skiløperens navn. Nå vil landslagsløpere ha nye førstehjelpskurs før sesongen.

DEL

– Minnefondet vil dreie seg om akutt behandling av idrettsutøvere og familien har mange konkrete tanker rundt det. De skal sette seg ned og lage retningslinjer for dette etter begravelsen, sier Rolf Nereng, kontaktperson for familien. «Ida Eides minnefond for førstehjelp i idretten» er navnet på fondet, som også er gjengitt i dødsannonsen.

– Helt uvirkelig

Ida Eide var søster til landslagsløper Mari Eide og den lovende skiskytteren Hilde Eide. Ida Eide var én av Therese Johaugs beste venninner og hun var samboer med komiker Nils-Ingar Aadne.

Ida Eide var et kjent ansikt i det norske skimiljøet etter mange år som aktiv løper selv. Landslaget mottok dødsbudskapet med stor sorg i Livigno forrige helg.

– Det er selvfølgelig helt, helt uvirkelig og ufattelig hele situasjonen. Vi tenker masse på familien, samboer og dem som er nærmest, og prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner, sa Ingvild Flugstad Østberg til norske medier da hun, Ragnhild Haga og Hedi Weng stilte til en kort presseseanse i Livigno forrige mandag.

Bisettes fredag

Ida Eides begravelse finne sted fra Lidar Kirke i Øystre Slidre fredag 14. september klokka 14.

Familien til Ida Eide har takket for all støtte de har fått i den tøffe tida og gikk ut med følgende budskap:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste.

Med hilsen familien og samboer».


Artikkeltags