Det vil ikke bli noen egne regler for gjennomføring av årets nasjonaldagsfeiring, som også i år vil bli prega av den pågående pandemien.

– Kan ikke glippe nå

– Vi kan ikke glippe nå. Derfor vil de nasjonale rådene og reglene også gjelde på 17. mai, sa kulturministeren. Han oppfordra, i år som i fjor, til samlende, felles allsang til «Ja, vi elsker» over det ganske land like etter klokka 12.00 den 17. mai.

Det er den enkelte kommune, i samråd med 17. mai-komiteen og kommuneoverlegen, som må ta stilling til hvordan feiringa skal skje, basert på gjeldende råd og regler, ifølge Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Oppfordrer til utendørs og digitale arrangement

17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende omfattes av reglene om arrangement i covid-19-forskrifta.

– Det betyr at områder som ikke har lokale begrensninger om arrangementsforbud, kan gjennomføre aktiviteter som 17. mai-tog med gjeldende antalls- og avstandsbegrensninger. I andre kommuner vil ikke dette være mulig. Vi oppfordrer generelt til å gjennomføre arrangement utendørs eller digitalt, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.