Ingen holder flere konserter under Hilme-stemnet enn Annar

Travle dager: Med en egen sjukeheimsturné og medvirkning i flere øvrige konserter under Hilme-stemnet er det travle dager for Annar By fra Elverum.

Travle dager: Med en egen sjukeheimsturné og medvirkning i flere øvrige konserter under Hilme-stemnet er det travle dager for Annar By fra Elverum.

I løpet av seks dager holder visesanger og strengekunstner Annar By fra Elverum intet mindre enn åtte konserter rundt om i Valdres.

DEL

Midtveis i uka, onsdag, er halvparten av konsertene unnagjort. Torsdag står ytterligere to konserter på programmet, og til helga medvirker hedmarkingen i konserter både lørdag og søndag på Valdres Folkemuseum.

– Rører ved noe

Brorparten av de avholdte konsertene utgjør en turné til sjukeheimer og omsorgsboliger rundt om i Valdres i forbindelse med Den kulturelle spaserstokken, som sørger for at også de eldre skal få ta del i avviklinga av Jørn Hilme-stemnet.

– Det er veldig hyggelig. Jeg har spilt en del på aldersheimer før, men bare sammen med andre, ikke aleine, sier By og fortsetter:

– Under denne typen konserter er det ikke alltid man får så mye respons fra publikum nødvendigvis, fordi ikke alle har like lett for å uttrykke seg, men man vet at sjøl om det ikke synes på utsiden, rører det gjerne ved noe på innsiden og er en opplevelse for de eldre likevel.

Prøysen på repertoaret

Dikt av og repertoar han deler med Alf Prøysen er blant det som står på spillelista for sjukeheimsturneen.

– Prøysen er jo en folk fra mine kanter kjenner til i alle fall, men jeg vet ikke hvordan det er her i Valdres, humrer hedmarkingen, som håper musikken kan vekke minner hos de eldre når han spiller.

Amerikabrev og taffelmusikk

I tillegg til Den kulturelle spaserstokken-konserter, spilte By onsdag kveld med Kim André Rysstad i Aurdal kirke. Lørdag holder han sammen med resten av Stampestuen konserten «Brev fra Amerika» i festsalen på Valdres Folkemuseum. Søndag spiller han solo på samme sted, under Hilme-stemnets siste dag.

– Da blir det taffelmusikk, så en får håper at det ikke bare blir bakgrunnsstøy, ler By. Forrige gang han var aktuell under Hilme-stemnet var med De mollstemte skoger for fire år siden.

– Jeg har egentlig ikke vært så mye i Valdres tidligere, men jeg får tatt igjen for det nå, avslutter By med et smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken