VESTRE SLIDRE: Kommunedirektøren opplyser at kommunen forholder seg til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. I samråd med kommuneoverlege Siw O. Fosheim har han derfor vedtatt å avlyse arrangementet Aktiv laurdag, som skulle ha funnet sted i helga.

Ikke påvist smitte

– Nå er det påvist smitte i Valdres. Har kommunen satt inn noen tiltak for å hindre smittespredning, f.eks. ved skolen, barnehager eller sykeheim?

– Det er ikke påvist smitte i Vestre Slidre. Det er viktig for oss å opprettholde et godt tjenestetilbud, ved skole, barnehager og sykeheim, men andre større, felles ansamlinger har vi valgt å avlyse. Vi har også iverksatt tiltak med tanke på ekstra hygiene, og gått ut med informasjon til alle det angår, sier Sæbu.

Informerer på nett

På sine nettsider oppfordrer Vestre Slidre kommune de som er usikre eller opplever symptomer til å ta kontakt med Slidre legesenter på telefon 61 34 47 90. Nummeret kan benyttes hverdager mellom kl. 08:30-15:00.

For Vang, Øystre Slidre og Vestre Slidre vil testing foregå utenfor Røde Kors-garasjen til Grindaheim Røde Kors, i Lundsmarka 18 i Vang.

– Skulle det bli vurdert aktuelt med testing, vil lege henvise deg dit. Du kan ikke møte til testing uten avtale. På kveld og helg ringer du legevaktnummer 116 117 om du er syk. Har du spørsmål, kan du også kontakte nasjonal informasjonstelefon på nummer 815 55 015 eller gå inn på www.helsenorge.no eller sidene til Folkehelseinstituttet, skriver kommunen på sine nettsider.