Gå til sidens hovedinnhold

Innlandet fylkeskommune har budsjettert med 0 kroner til bedriftsintern opplæring : – Dette håper vi de vurderer på nytt, sier regiondirektør i NHO Innlandet, Jon Kristiansen

Artikkelen er over 1 år gammel

Kroner null er et svært dårlig signal fra Innlandet, mener regiondirektør i NHO Innlandet, Jon Kristiansen, om midler til bedriftsintern opplæring (BIO). – Det var stor søknad på midlene i fjor, og vi ser behovet enda sterkere nå som følge av koronakrisa, uttaler Kristiansen.

Innlandet: NHO har spilt inn til arbeidet med statsbudsjettet at det er behov for øremerka midler til bedriftsintern opplæring (BIO). Bedriftsintern opplæring er en tilskuddsordning som fra 1. januar 2020 er overført til fylkeskommunene. Ordninga er styrket i regjeringas krisepakke for næringslivet som følge av koronakrisa.

BIO-midler er omstilling gjennom krisa

I vår ble det avsatt ekstraordinære midler på 250 millioner kroner til kompetansetiltak/bedriftsintern opplæring, i tillegg til de midlene fylkene hadde avsatt. Det er et stort behov for å kunne drive kompetanseheving og omstilling nå i en krevende tid. Dette tilsier en øremerket bevilgning også i 2021, og her foreslår NHO 300 millioner kroner fra staten, skriver NHO i en pressemelding.

NHO Innlandet forventer nå at også Innlandet fylkeskommune kommer seg på banen. Et eksempel til etterfølgelse i denne sammenheng er Møre og Romsdal.

– Flere bedrifter i Innlandet er i en krevende situasjon, og flere har uttrykt et stort behov for nettopp BIO-midler for å kunne drive omstilling på en god måte. Vi håper Stortinget vil sørge for en øremerket bevilgning, og at fylkeskommunen følger opp, slik at bedriftene settes i stand til å gjennomføre tiltak som er viktige for at bedriftene skal komme sterkt tilbake etter krisa. Fylkeskommunen må altså sette av BIO-midler! Per nå er det avsatt kr null i Innlandet, sier Kristiansen.

Bedriften bekrefter av BIO-midlene er nyttige

– BIO-midlene er svært nyttige i en tid der omstilling og det å holde hjulene i gang er viktigere enn noensinne. Viktig å minne om at industrien var på tur inn i en lavkonjunktur før pandemien, som ble forsterket i vår, sier leder av læringsfabrikken NCE Manufacturing Mette Foss-Dalseg.

– Vi har hatt godt utbytte av disse midlene ved at bedriftene fikk mulighet til økt kompetanseheving i en vanskelig tid, samtidig har BIO-midlene senket terskelen for å lykkes med livslanglæring. Vi ser at vi gjennom disse midlene har fått satt større fokus og engasjement på generell kompetanseheving som et nyttig supplement til aktivitetene i Læringsfabrikken, avslutter Dalseg.

Les også

Møte med Hareide om E16 gjennom Fagernes: – Vi kjenner ikke til andre regionsentre som har en så høy årsdøgnstrafikk dundrende gjennom sitt bysenter

Kommentarer til denne saken