Huåhei, Drive eller HedOpp? Hva skal kollektivselskapet i Innlandet hete? Det kan bli opp til deg!

Nytt selskap: Fra 01.01.2020 slås Opplandstrafikk og Hedmark Trafikk sammen. Selskapet trenger derfor et nytt navn.

Nytt selskap: Fra 01.01.2020 slås Opplandstrafikk og Hedmark Trafikk sammen. Selskapet trenger derfor et nytt navn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye fylkeskommunen inviterer publikum med på en navnekonkurranse, for å finne et fengende navn på det som blir det nye kollektivselskapet i Innlandet fra 1. januar 2020.

DEL

INNLANDET: I Oslo og Akershus har de "Ruter", og i Hordaland "Skyss". IInnlandet har vi i dag to kollektivselskaper, Hedmark Trafikk og Opplandstrafikk. Men når fylkene slås sammen blir de til ett, og trenger dermed et nytt navn.

Spenstig og framtidsretta

– I stedet for bare å gå for noe så enkelt som "Innlandet Trafikk", ønsker vi å finne et litt spenstig og framtidsrettet navn. Derfor vil vi involvere- og hente innspill fra befolkninga, sier prosjektleder for Innlandet fylkeskommune, Tron Bamrud.

– Vi håper valdriser vil kaste seg på, og at vi får mange gode bidrag herfra, fortsetter han.

En bredt sammensatt jury skal vurdere forslagene som kommer inn. Tre kandidater går videre til endelig utvelgelse og politisk vedtak i fellesnemnda i juni, og det nye navnet vil være klart innen sommeren er omme.

– Vinneren vil naturligvis få en påskjønnelse, sier Bamrud.

Han forteller at det allerede har kommet inn mange forslag, blant annet via Facebook.

Kriterier

Et lettfattelig merkenavn skaper identitet og samhørighet i regionen og blant dem som utfører og organiserer tjenesten. Gjennom navneprosessen ønsker man å bygge merkevare, skape engasjement hos befolkninga og fokusere på mobilitet og kundens behov, skriver Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

Det er satt følgende kriterier som ønskes oppfylt med det nye navnet:

  • Enkelt og kort
  • Reflektere mobilitet
  • Lett å huske
  • Identifiserende
  • Unikt
  • Positivt ladet
  • Beskrivende
  • Assosiere virksomhet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken