Interiørsenteret flytter til Leira i et nybygg til 20 millioner kroner

Bygger nytt: Even Sørflaten (f.v.), Torje Bakken Rosendal, Karin Rosendal Slette og Trond Slette står foran tomta på Leira dit Interiørsenteret skal flytte om et drøyt års tid.

Bygger nytt: Even Sørflaten (f.v.), Torje Bakken Rosendal, Karin Rosendal Slette og Trond Slette står foran tomta på Leira dit Interiørsenteret skal flytte om et drøyt års tid.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nystarta selskapet Leira Eiendom AS skal sette opp et nybygg på Leira. Dit skal Interiørsenteret flytte etter 35 år i Fagernes sentrum.

DEL

Interiørsenteret med Trond Slette (58) og Karin Rosendal Slette (60) flyttet inn i sine lokaler i Fagernes sentrum i 1985. Før det var butikken i Skrautvålsvegen, der Ivar Bakken og sønn startet opp i 1955. For et par år siden kjøpte sønnen Torje Bakken Rosendal (28) seg inn i familiebedriften. Nå tar de et steg videre.

Flytter til Leira

– Vi har behov for større lokaler og vi ser utviklingsmuligheter i tomta på Leira. Da kan vi få alt på ett plan. Interiørsenteret består både av Fargerike, Varmefag og flisbutikken i kjelleren. Den siste blir nå til Flisekompaniet, forteller Trond og Karin.

I debatten Fagernes – Leira, så har de klare tanker om dette.

– Vi eier halvparten av Handelsbygningen på Fagernes og vi arbeider med reguleringsplanen for bygging av leiligheter i bakgården. Det er helt klart i vår interesse at vi skal få inn noen gode leietakere etter at vi flytter ut om et års tid. Fagernes endrer seg, men kundemarkedet vårt er hele Valdres, sier ekteparet.

Sønnen tar over

Det er sønnen Torje Bakken Rosendal (29) som satser offensivt og går inn på eiersida med sitt eget eiendomsselskap, Torje Rosendal Invest AS. Det gjør han sammen med Sør Eiendom AS, ved familien Sørflaten. De eier femti prosent hver i Leira Eiendom AS. Det er dette selskapet som kjøper tomta til Sør Eiendom og bygger et nybygg på 1450 kvadratmeter. Prislappen totalt blir på 20 millioner kroner.

Les om Interiørsenteret i Valdresmagasinet.

Får inn Flisekompaniet

– Jeg er glad for at jeg fikk kjøpe meg inn i eiendomsselskapet. Det ble en veldig fin prosess der jeg og Even samarbeider godt. Planen er å starte bygging til sommeren. Så vil det ta et års tid før Interiørsenteret kan flytte inn.

Fargerike skal ha størst plass med 500 m2, så kommer Flisekompaniet med 400 m2 og Varmefag med 300 m2. Resten blir kontorer og lager. Det blir topp, for det er liten tvil om at det er tungvint med lastebilene som skal levere varer til butikken på Fagernes, sier Torje.

Både Trond, Karin og Torje er glade for at Flisekompaniet nå kommer til Valdres.

– Jeg mener vi stopper en handelslekkasje ut av Valdres, der mange kjøper flis andre steder utenfor distriktet, sier Karin.

Familieeide selskaper

– Det er veldig artig at Torje satser og at vårt familieselskap går i samarbeid med dem. Jeg var omtrent på Torje sin alder da jeg sammen med kona og mine foreldre startet opp Elkjøp på Fagernes, sier Even Sørflaten (49).

Han og Torje viser fram tegningene for det nye bygget på Leira.

– Det vil føye seg fint inn i rekka av forretningsbygg her i området. Vi vil bygge med mye glass og buer det ene hjørnet, sier Even.

Han vil ikke gå inn i debatten om byggestil, men mener at sandwich-bygg både er funksjonelt og rimelig å sette opp.

Leiligheter på Fagernes

Trond Slette har klare planer for Handelsbygningen i sentrum av Fagernes. 35 år etter at de flyttet inn i sentrum, flytter Interiørsenteret til Leira.

– Vi arbeider med å få inn andre leietakere i disse lokalene. Men, først må vi få gravd ned vatn- og kloakk til leilighetsbygget som vi skal bygge i bakgården. Dette blir etter samme lest som Fagernes Park på nabotomta. Vi ser for oss 16 leiligheter totalt. Det blir også bygget et «lokk» for parkering, forteller Trond.

Han har også planer å bygge to etasjer oppover på Handelsbygningen for enda flere leiligheter. Men, det er langt fram.

– Vi har tro på Fagernes og at den nye gatebruksplanen vil løfte byen videre, sier Torje.

Han har funnet ut at oldefaren startet med handel allerede i 1902, som bestefaren videreførte i Interiørsenteret i 1955. Med andre ord har 28-åringen noe å slekte på. Men, framtida for butikken blir på Leira og ikke Fagernes.

– Det er moro at yngre krefter slipper til, sier Trond og mamma Karin.

Artikkeltags