Gå til sidens hovedinnhold

JA til lovpålagt løypeavgift

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Sanderstølen – «60 grader Nord», så har styret for sameiet av en eller annen for allmuen helt ubegripelig årsak, besluttet å gå ut av trepartsavtalen med hyttesameiet og Tisleia løypelag, slik at eiere av 173 leiligheter på Sanderstølen hotell i dag ikke betaler noe som helst i løypeavgift. Dette til tross for at leilighetshaverne nyter særdeles godt av alltid nye oppkjørte løyper til enhver tid, hele vinterhalvåret igjennom, og har kun 50 meter å gå fra hovedinngangen til leilighetshotellet i Tisleidalen.

Det må nok til en pliktig løypeavgift, pålagt samtlige som eier leilighet, hytte eller som driver hotell og næringsvirksomhet på fjellet, skal vi være sikret oppkjørte løyper også i framtiden. Dette, så lenge det er såpass mange som burde ha vært selvskrevne til å betale løypeavgift og nyter godt av de til enhver tid oppkjørte løypene, som unndrar seg å betale så mye som en eneste krone til løypelagene som står på dag og natt, og kjører løyper slik at alle vi andre kan gå mange flotte turer på mil etter mil, i skisporet.

Jeg finner det uforståelig og høyst umoralsk at noen mener seg fritatt for å betale løypeavgift, når de samtidig nyter godt av skisporene og bruker dem hyppig. Skal det være liv laga å drifte næring, eie hytte eller leilighet på fjellet så må det jo kjøres skispor. Alt avhenger av nettopp det.

Uten skispor, så stagnerer salget av hytter og leiligheter på fjellet, og man kan heller ikke drifte næringsvirksomhet, som dagligvareforretninger og hotelldrift.

Vanskeligere er ikke dette regnestykket.


Simen Moe

Friluftsentusiast/leilighetshaver

Nord-Aurdal

Kommentarer til denne saken