Jahr: – En stor stor lettelse at hytteloven ikke hules ut ytterligere

Jahr er lettet etter pressekonferansen i dag.

Jahr er lettet etter pressekonferansen i dag.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune sier han er lettet etter statsministerens pressekonferanse i dag.

DEL

– Det er all grunn til å være fornøyd med at det ikke ble lempet på bestemmelsen. Så gjenstår det å se hvor mange som kommer opp hit, med den begrunnelsen at de har en smittet i familien, slik det fortsatt er anledning til i følge loven.

– Jeg velger å tro at befolkningen har fått med seg hovedbudskapet, at helsevesenet i små kommuner med mange hytter ikke tåler trøkket. Så får vi fasit om et par uker, sier Jahr.

Fryktet fri flyt

.– Etter mange signaler fra personer og instanser som ønsket å myke opp hytte-forbudet de siste dagene var jeg engstelig for hva regjeringen ville velge, sier Jahr. Nå kan han og resten av helsepersonellet i Nord-Aurdal planlegge for en påske med en belastning de håper det er mulig å forutsi.

– Selv med loven på plass er det vanskelig å vite hvordan belastningen blir. Jeg finner grunn til å be også vår egen lokale befolkning om å vise en stor grad av forsiktighet. De bør ikke begi seg ut på turer eller aktiviteter som innebærer risiko for skader eller brudd, sier Jahr.

– Veldig mange i Valdres har hytte eller støl i Valdres. Mange i en annen kommune enn den de bor i. Må de også følge loven om å holde seg i egen hjemkommune?

– Jeg mener helt klart at denne loven gjelder alle, også oss i Valdres. Du kan argumentere for at vi ikke blir flere i Valdres om vi krysser interne kommunegrenser. Men slike utslag finner du over hele landet. Og vi har argumentert hardt for at loven bør være enkel og for alle. Da må den også gjelde for oss.

– Vi hører i dag at hytte-forbudet ikke gjelder campingvogner eller bobiler. hva tenker du om det?

– For meg er det det samme om personer bor på en hytte eller i en bobil eller campingvogn. I Nord-Aurdal har vi hatt kontakt med dem som driver campingplassene. De har stengt serviceanleggene. Jeg mener det helt klart ikke skal være folk i campingvogner nå. de som driver i bransjen viser stor forståelse for tiltakene. Også føler de en dyp sorg på bransjens vegne. Noe jeg forstår inderlig godt, sier Jahr.

Artikkeltags