Gå til sidens hovedinnhold

Jahr: –Tre leger og tre sykepleiere i karantene. Dette viser hvor viktig det er å stramme inn!

Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal kommune fikk hurtigtestet seks helsearbeidere tirsdag kveld. Nå sitter samtlige i karantene i påvente av endelige testresultater.

FAGERNES: – De har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet smittet. Situasjonen viser hvor sårbart helsevesenet i Valdres er, og hvor riktig det var av regjeringen å stramme inn nå, sier Per Einar Jahr.

– De tre legene er alle med i turnusordningen på legevakten. Her er det i alt 18 fastleger som deltar. At tre av 18 ikke kan gå vakt akkurat nå er i seg selv ikke noen trussel mot bemanningen på kort sikt. Men vi må huske at legene nå er under et enormt press, og legevakt er noe som utføres utenfor ordinær arbeidstid. Så jeg er bekymret, sier Jahr.

Viktig med vaksinering

– Vi har nå innført krav om at alle pasienter på legevakt og på legesenter må ha på seg munnbind. Vi må gjøre alt vi kan for å redusere smittefare inn mot helsepersonellet. Og situasjonen viser viktigheten av å få vaksinert helsepersonell i nøkkelstillinger raskest mulig, sier Jahr. Som er overrasket om ikke andre steder enn Valdres også opplever at leger og sykepleiere må i karantene som følge av nærkontakt med smittede.

– Samtlige seks ble hurtigtestet i går kveld, og testene indikerer at alle er friske. Men vi må vente på endelig resultat før de kan gå tilbake i jobb, sier Jahr.

Vent med å bestille time

Jahr sier presset mot legesenteret nå er så stort knyttet til både vaksinering og smittetesting at han må be pasienter vente med å bestille legetime om det handler om mer rutinemessige ting.

– Er du bekymret skal du selvfølgelig ringe som vanlig. Men om du ønsker en rutinemessig undersøkelse så ber vi deg vente til vi er kommet godt i gang med vaksineringen, sier Jahr.

Kommentarer til denne saken