Vellykket jaktprøve på Bygdin

Røyk: Hunden har tatt stand, fører har bedt hunden om å reise, og det skytes med startpistol. Alt klaffer, og det blir premie.

Røyk: Hunden har tatt stand, fører har bedt hunden om å reise, og det skytes med startpistol. Alt klaffer, og det blir premie.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er lang tradisjon for å avholde jaktprøve for stående fuglehunder i Øystre Slidre. Og i år var Bygdinprøva tilbake på Bygdin.

DEL

- Det ble en fin helg, og jeg tror folk var veldig fornøyd, sier Stian Hagen på vegne av arrangørene. Han ser mer optimistisk frem mot jakta i år etter prøven, enn før.

Pause: Rypejegere fra fjern og nær var samlet i Øystre Slidre i helgen. For å prøve hundene sine. Men også for å oppleve en fantastisk dag i fjellet.

-Det var godt med fugl i en god del av terrengene, og mange fikk fine opplevelser, sier Stian. Det var rekordstor påmelding, og nytt av året var et anleggsparti der uerfarne hundefolk fikk prøve seg selv og hundene sammen med en dommer, og på den måten lære seg hvordan reglene fungerer og hva som skal til i avslappede rammer. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne, dette var en fin start. Og flere stilte på prøve dagen etter, forteller han.

-I år var vi tilbake igjen på Bygdin Fjellhotell etter 12 år. Dt skapte en intim atmosfære, og med 210 påmeldte i helgen ble det skikkelig stemning. Ikke minst fikk vi en hyggelig jegermiddag med 45 til bords på hotellet, sier Stian. Som rakk å delta med egen hund en av dagene. Men han hadde ikke flaksen som trengs for å få premiert unghunden denne dagen. Når hans hund var ute i søk ble det ikke funnet noen ryper, og dermed ble det null premie. En situasjon alle som har gått jaktprøve kjenner veldig godt. Du skal ha en god hund, du skal være dyktig hundefører, og du skal ha en god slump med flaks, skal du komme hjem med premie fra en slik prøve.

-For oss arrangører handlet jo ikke denne prøven om å få vist frem egne hunder, det handlet om å få til et godt arrangement i fantastisk natur. Og det tror jeg vi lyktes med, avslutter Stian Hagen.


Artikkeltags