Salige smil i solefallet

Artikkelen er over 2 år gammel

«Smil et smil i solefallet» sang Hekla Stålstrenga. Nordlendingene sørga for nettopp salige smil blant de 1500 tilhørerne i lyngen på Jaslangen tirsdag kveld med en stemningsfull konsert i stølslandskapet.

DEL

Jaslangen: Tekstlinja fra låten «Kom te meg», var blitt spesielt tilpassa for anledninga, og «soloppgangen» var blitt bytta ut med «solefallet».

– Verdens beste lunsj

– Vi gleder oss til å se at sola endelig går ned, konstaterte gitarist Tore Bruvoll fra scenekanten. Nordlendingene hadde tatt turen fra Bodø i morgentimene for å rekke fram til kveldskonserten på Jaslangen.

– Vi har fått verdens beste lunsj servert her, så vi har masse energi, kunne vokalist Anne Nymo Trulsen forsikre om like etter at hun, Bruvoll og de resterende bandmedlemmene, Ragnhild Furebotten, Ole-Jakob Larsen og Trond-Viggo Solås, hadde entra utescenen.

Vokalisten sendte med det samme en takk til vertskapet, Ingebjørg og Magne Moe, som eier stølen konserten arrangeres ved.

Vakker solnedgang

Ragnhild Furebotten satte stemninga for kvelden da hun innleda med sarte feletoner som spredte seg utover lyng og kratt, akkompagnert av Bruvolls gitar.

Den neste halvannen timen fulgte mer felespill, nordnorsk sang og musikk, også av det mer kraftfulle slaget.

Et stadig voksende skydekke, sperra for sola store deler av tida, men noen solstråler trengte likevel igjennom og sørga for et spektakulært sceneteppe. Med rekordtidlig avvikling av Jørn Hilme-stemnet, ble det en lang og lys sommerkveld i stølslandskapet i Vestre Slidre.

Da konserten dro seg mot slutten, og bandet ble klappa inn igjen på scenen for ekstranumre til stående applaus, etter å ha avslutta med «Har du fyr», hang sola ennå over åskammen.

Nordlendingene i Hekla Stålstrenga lokka valdrisene ut i lyngen og sørga for en stemningsfull stund i stølslandskapet i Vestre Slidre i solefallet tirsdag kveld. Hør dem framføre «Har du fyr» her.


Bød opp til dans

For å få sving på platesalget, bød direktør i Hekla Stålstrengas plateselskap ta:lik, Frode Rolandsgard fra Lomen, opp vokalist Anne Nymo Trulsen til nordlandspols under låten «Mannen og kona».

– Kondisen er visst litt for dårlig, så jeg var veldig glad for at det kom en rolig sang etterpå, meddelte Nymo Trulsen lattermildt i etterkant.

Svingomen så ut til å ha hatt sin effekt, for de to fikk det travelt med henholdsvis å selge og signere plater ved utgangen etter endt konsert.

– Ikke ulikt irsk musikk

Blant dem som sikra seg et signert eksemplar, var irske David Clements, som for tida holder til i Lomen.

¬– Konserten var fantastisk. Musikken er ikke så ulik irsk folkemusikk, sa han. Også vokalisten sjøl var fornøyd med konserten.

– Det er heftig her, og det var en veldig spesiell opptreden. Jeg fikk lyst til å gå og se bak meg på scenen mens jeg spilte. Det kan man jo ikke, men det er så flott her, sa Nymo Trulsen mens hun sjøl foreviga området med sitt mobilkamera, etter at kveldens spillejobb var unnagjort.

1500 tok turen

Totalt ble 1496 billetter løst inn. Av disse var 1223 voksenbilletter, 46 til barn under 13 år, 39 ungdomsbilletter og 188 sponsor-, presse- og frivilligbilletter.

Om lag 50 frivillige «gjetarar» så til at ingen sigaretter ble tent i det tørre terrenget og sørga for at de kjørende fant seg en parkeringsplass i området.

Mange fulgte imidlertid festivalarrangørens oppfordring om å velge et miljøvennlig framkomstalternativ og kom både til fots, syklende og med de oppsatte festivalbussene.

– Jeg er kjempefornøyd, konstaterer festivalsjef for Jørn Hilme-stemnet, Ellen Persvold. Den svært så solide publikumsrekorden på 2800 tilskuere fra fjorårets konsert, ble på sin side stående.


Artikkeltags