Den hellige time

Til nye høyder: Kim André Rysstad leverte en
særdeles sterk konsertopptreden i kirkerommet i Aurdal onsdag kveld.

Til nye høyder: Kim André Rysstad leverte en særdeles sterk konsertopptreden i kirkerommet i Aurdal onsdag kveld.

Det ble reint høytidsstemt da kveder Kim André Rysstad inntok kirkerommet i Aurdal med sin nære og personlige konsert «Timeglas» onsdag kveld.

DEL

AURDAL: Passende nok innleda setesdølen med salmen «Nu rinder solen op». Videre fortsatte Rysstad med visa «Sekund, minutt» – og tida fløy fort av gårde under «Timeglas»-konserten.

Med sin gudbenåda stemme hadde ikke kvederen fra Valle trengt et kirkerom for å skape salig stemning, men å få opptredenen innafor nærmere 300 år gamle kirkevegger i Aurdal, satte et ekstra preg på opplevelsen.

«Stjernekamp»-aktuell

Konserten i Aurdal ble et personlig og nært møte med den langstrakte setesdølen med den store stemmen for de i overkant av åtti tilhørerne.

Rysstad delte alt fra fetteren til «Gofa» sine nedtegna og engelskoversatte gamle setesdalsstev til låten «Så vidunderleg», som den allsidige sangeren – som til høsten for øvrig blir å se i NRKs «Stjernekamp» – deltok med i Melodi Grand Prix i 2012.

Eminente medmusikanter

Med to eminente musikere i ryggen, Annar By på gitar og Birger Mistereggen på trommer og munnharpe, ble lydbildet under konserten onsdag kveld komplett.

Særlig fikk Rysstads medmusikanter lov til å skinne da kvederen tok til med den makabre middelalderballaden om «dei fredlause menn», der By og Mistereggens musikalske driv fikk kirkebenkene til å gynge.

Stående applaus

Tilhørerne reiste seg fra kirkebenkene og ga rungende applaus da timen var omme, og Rysstad, som ikke hadde planlagt noe ekstranummer, kvitterte med å plukke fram noen stev fra sin rikholdige musikalske katalog.

For dem som ikke fikk med seg konserten i Aurdal onsdag, blir det en ny mulighet for å høre Rysstad lørdag kveld på Valdres Folkemuseum på Fagernes når han holder intimkonsert sammen med en lokal, kvinnelig kveder av samme kaliber, Marit Karlberg.

Artikkeltags