Fulle busser, men fortsatt billetter

Solefallskonsert: Tirsdag kveld er det, tradisjonen tro, klart for nok en solefallskonsert på Jaslangen.

Solefallskonsert: Tirsdag kveld er det, tradisjonen tro, klart for nok en solefallskonsert på Jaslangen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld inntar publikumsfavoritten Odd Nordstoga med band Jaslangen i forbindelse med solefallskonserten i regi av Jørn Hilme-stemnet. Festivalsjef Ellen Persvold er forberedt på storinnrykk.

DEL

– Så langt har vi solgt 2183 billetter til konserten, men det er fortsatt plass til flere. Stølslaget har utvida området, så det er bedre plass til parkering, og vi har over dobbelt så mange oppsatte busser, forteller festivalsjefen.

Alle busser fullbooka

I samarbeid med JVB er det satt opp busser både fra Fagernes skysstasjon via Ulnes kirke og Vasetsenteret, og fra Slidretun via Røn samfunnshus.

– Alle bussene er nå fullbooka. De fem bussene som var satt opp fra Fagernes, ble fulle først. I går morges ble det satt opp en ekstrabuss derfra, og også disse billettene ble solgt unna temmelig fort. Nå er også de tre bussene fra Røn fulle, opplyser Persvold.

Ny publikumsrekord

Da Ingebjørg Bratland holdt konsert på Jaslangen i fjor, ble det ny, knusende rekord da til sammen 2300 tok turen. Med allerede 2183 solgte billetter og anslagsvis omkring 200 frivillige i sving, er denne rekorden allerede slått. Festivalsjefen forventer også noe billettsalg i døra, men ikke av like stort omfang som i fjor, da over 500 kjøpte billett på Jaslangen.

– Vi har fått et bedre og mer oversiktlig billettsystem siden i fjor, og jeg tror dessuten at folk veit at det er lurt å kjøpe billetter på forhånd, så jeg forventer at det blir mindre salg i døra i år. Jeg tipper på at det kommer til å bli rundt 2500 der oppe i kveld, sier Persvold og føyer til:

– Jeg blir ikke bekymret om det skulle komme flere heller. Det løste seg veldig greit i fjor. Dette er jo «slow kultur», så folk var flinke til å ta det med ro, og ta det som en tur den gang. Det håper jeg de gjør i år også. Været ser også ut til å bli bra med god temperatur, uansett veit folk å kle seg, så jeg tror dette blir veldig bra, sier Persvold.

Sykkelkonkurranse og sitteplater

Festivalen har tidligere oppfordra festivalpublikummet til å sykle til konserten på Jaslangen, i forbindelse med en sykkelkonkurranse som arrangeres i samarbeid med Skør'n sykler og hovedsponsor SpareBank 1 Hallingdal Valdres, som for øvrig deler ut sitteplater til konsertpublikummet i kveld.

– Om folk ikke sykler, håper jeg i alle fall flest mulig kjører sammen med andre de veit skal oppover, sier Persvold.

Oppvarming med Beitohaugen Granli

Festivalsjefen forteller dessuten, at det i tillegg til hovedartisten sjøl, blir oppvarming med lokale profiler.

– Jan Beitohaugen Granli tar med seg Ingeborg Onstad og Sindre Tronrud fra Folkemusikk-Ung i Valdres. I tillegg kommer blant andre Engebret Ringen for å spille.

Mens publikummet venter på Odd Nordstoga, kan de dessuten slå i hjel tida med litt rebusløsning, som belønnes med gratis kaffe på sommerkvelden på Valdres Folkemuseum på lørdag.

– Vi deler ut kort med kaffeavtaler for å få litt blest om at Jørn Hilme-stemnet neste år skifter festivaluke og arrangeres i midten av juli, fra 8. til 15. juli, avslutter Persvold.

Artikkeltags