Strømma til for å se Odd i solnedgang

Artikkelen er over 2 år gammel

Med Odd Nordstoga nådde solefallskonserten på Jaslangen nye høgder. Hele 2800 overvar konserten tirsdag kveld.

DEL

Jaslangen: At den Oslo-bosatte telemarkingen, Odd Nordstoga, som for alvor fikk sitt gjennombrudd med soloplata «Luring» i 2004, er en populær mann, er det ingen tvil om.

Allerede mens lydprøvene pågikk, før innslippet begynte klokka seks, to og en halv time før konsertstart, sto folk klare ved inngangen på Jaslangen.

Uteservering med utsikt

Sakte, men sikkert, fyltes ethvert ledig rom i lyngen mellom vierkratt og einerbusker med folk og firbeinte. Noen benytta ventetida til å fortære rømmegrøt og lapper på det som må kunne kalles tidenes uteservering, i alle fall hva utsikt angår.

Jørn Hilme-stemnet har brukt det vakre stølsområdet i Vestre Slidre som konsertarena siden 2006 da den første solefallskonserten ble holdt.

Mange frivillige i sving

Omkring 200 frivillige bidro til å få arrangementet av stabelen og sørge for at blant anna bilparkering gikk mest mulig knirkefritt. I tillegg til ei rekke privatbiler, kom også ni fulle busslaster fra henholdsvis Fagernes og Røn.

Enkelte hadde også fulgt festivalledelsens oppfordring om å ta sykkelen fatt inn til stølsområdet, i forbindelse med sykkelkonkurransen som arrangeres i samarbeid med Skør’n sykler og generalsponsor SpareBank 1 Hallingdal Valdres.

Opplæring og allsang

Det var på sin side låten «Kunsten å gå» kveldens hovedperson Odd Nordstoga med band, bestående av Torjus Vierli, Tor Egil Kreken, Øyvind Blomstrøm og Torstein Lofthus, innleda konserten med, etter at ordfører i Vestre Slidre, Eivind Brenna, hadde ønska velkommen. Akkurat idet de første tonene ljoma utover folkehavet og valdresfjella var sola i ferd med å gå ned.

Allerede under tredje sang begynte publikum for alvor å ta i bruk stemmebandene da Nordstoga inviterte til allsang under den ferske låten «Kjedelig iblant».

  «Vestre Slidre blandakor» var tilnavnet en munter og opplagt Odd Nordstoga ga de 2800 tilhørerne på Jaslangen da han inviterte til allsang under den fersken låten «Kjedelig iblant» under solefallskonserten i regi av Jørn Hilme-stemnet tirsdag kveld.

  Artisten sjøl sto også for tekstopplæringa før han framførte «Olav, Olav», som han og fjorårets solefallskonsertartist, Ingebjørg Bratland, har gjort stor suksess med. Nok en gang stemte «Vestre Slidre blandakor», som Nordstoga passende nok ga publikum tilnavnet for anledninga, i av full hals. Noen terping på tekst var imidlertid ikke nødvendig da hiten «Kveldssong for deg og meg» ble spilt.

   Dediserte sang til vertskapet

   «Heim te mor» dediserte kveldens hovedperson til vertskapet, Ingebjørg og Magne Moe, som eier stølen konserten arrangeres ved.

   – Me have vørri her ganske mykji av dagen. Rett nok kom et par av økkun frå Gamvik oppi Finnmark i dag tidleg, men me kom no hit – og då har me haft det så utruleg bra nedi stova der. Me har fengje rumegraut; det va fantastisk gøtt. Neste song vil eg dedisere til årets vertskap; tusen takk for at dø har teke gøtt vare på økkun, lød det på vinjemål fra Nordstoga.

   – Ein draum

   – Det e ein draum detta, veit du, konstaterte Ingebjørg Moe, som tidligere har sittet i styret for Jørn Hilme-stemnet.

   – Det å få te ein fjellkonsert her va det ultimate – og så vart det slek. Det æ koselé å ha det her på Jaslangen og få lov te å vara med på å få det te, fortsatte Moe som sammen med mannen Magne, legger ned en stor innsats for å tilrettelegge for at solefallskonserten kan gjennomføres år etter år.

   – Jeg er veldig fornøyd, kunne også festivalsjef Ellen Persvold meddele. Fasiten ble til slutt 2630 innløste billetter, hvorav 230 var gratisbilletter til barn. Med omkring 200 frivillige i sving i tillegg, var det 500 flere tilhørere enn det var på samme konsert i fjor, som den gang sørga for en knusende publikumsrekord.

   Solefallskonsert

   • Har siden 2006 blitt arrangert på Jaslangen i regi av Jørn Hilme-stemnet, med stølseierne Ingebjørg og Magne Moe som vertskap.
   • Årets artist var Odd Nordstoga med band.
   • 2630 billetter ble løst inn, hvorav 230 var gratisbilletter til barn. Det er 500 flere enn i fjor da det ble satt publikumsrekord med om lag 2300 tilskuere til sammen, iberegna omkring 200 frivillige, som det også var i år.

   Artikkeltags