Løfter kirketaket kvelden før kvelden

Fast tradisjon: Hver lille julaften synger Nord-Aurdak Sanglag jula inn i Tingnes kirke. I år er intet unntak.

Fast tradisjon: Hver lille julaften synger Nord-Aurdak Sanglag jula inn i Tingnes kirke. I år er intet unntak. Foto:

Nord-Aurdal Sanglag har gjort det til årlig tradisjon å synge jula inn i Tingnes kirke lille julaften.

DEL

FAGERNES: For sjuende gang på rad inviterer sanglaget til konserten «Julestemning» mandag 23. desember.

– Blir satt pris på

– Kirken pleier å være rimelig fullsatt, og vi vet at den blir satt pris på, opplyser Arne Kårbø-Erichsen i Nord-Aurdal Sanglag.

Sanglagets om lag femti medlemmer skal med andre ord sørge for skikkelig julestemning og løfte taket i Tingnes kirke kvelden før kvelden.

Imponerte J. Lo

Det blir imidlertid ikke sanglagets eneste julekonsert i år. Sanglaget stiller nemlig i Aurdal kirke lørdag den 14. desember. Der skal de bidra musikalsk når Chris Medina sammen med Eirik Næss og Lars Støvland stopper med sin juleturné i Valdres.

Amerikanske Medina, som i dag har etablert seg i Norge, ble verdenskjent da han deltok i «American Idol». På første audition imponerte han den prominente juryen i musikkonkurransen, bestående av Jennifer Lopez, Steven Tyler og Randy Jackson, stort og rørte både dommere og publikum med sin livshistorie.

Røper repertoar

I kjølvannet av deltakelsen i TV-programmet gjorde Medina suksess med låten «What Are Words», som blant annet gikk til topps på singellistene her til lands og kom inn på Billboard Hot 100 i USA.

Trolig er den gamle engelske julesalmen «Hark! The Herlad Angels Sing» blant det som står på repertoaret når Nord-Aurdal Sanglag skal opptre med den amerikanske artisten. På sin Facebook-side postet de i høst nemlig følgende tekstlinje: «Glory to the newborn King! Me er i gang med programmet me skal ha i lag med Chris Medina 14. desember i Aurdal kyrkje».

Mange julekonserter

Nord-Aurdal Sanglag er langt ifra de eneste som inviterer til julekonsert her i dalføret i disse dager. Et stort antall arrangementer går av stabelen over hele Valdres i forbindelse med den nært forestående høgtida. Avisas uoffisielle julekonsertoversikt kan du lese her:

Synger jula inn med full kraft i alle grender

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken