ØSTLANDET: Allerede natt til onsdag begynner det å snø. På Østlandet og deler av Agder er det ventet mye nedbør, opp mot 45 centimeter snø. Det er sendt ut farevarsel for snø på oransje nivå for deler av området.

Bes beskytte installasjoner og gjenstander

I Valdres er sørlige deler av dalføret på sin side kun omfattet av gult farevarsel, der det ventes mye snø, 15–30 cm, i løpet av 24 timer, men lokalt kan det komme mer.

«Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene», lyder oppfordringen i farevarselet.

I fjellet vil vind og snø samtidig skape problemer med snøfokk.

«Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier», påpekes det videre i farevarselet.

Vanskelig for brøytebilene

Meteorologene sier at det blir utfordrende.

– Vi vil få ganske utfordrende forhold det neste døgnet. Det er et kraftig lavtrykk som beveger seg mot denne delen av landet, sier meteorolog Per Egil Haga til VG.

Han sier det blir utfordrende kjøreforhold onsdag.

– Brøytebilene vil få det vanskelig med å brøyte så mye snø på kort tid, sier han.