(Gudbrandsdølen Dagningen)

Bilen hans ble etter savnetmeldingen observert i Balbergskaret, og de nærmeste dagene var det en storstilt leteaksjon etter 22-åringen. Både Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og et titalls frivillige leita etter mannen.

Ifølge politiet skal 22-åringen ha hatt på seg ei blå Salomon lett dunjakke, knallrøde Salomon-sko og han kan ha hatt på seg ei lue. Han er 183 centimeter høy, slank og snakker rogalandsdialekt.

Først og fremst pågikk søket i området rundt Balbergkampen og Gropmarka, men også nede i Lillehammer sentrum kunne letemannskap observeres, letende i skur og uthus.

Etter snaue fire dagers leting, gikk leteaksjonen over i en ny fase, da politiet rett og slett ikke hadde mer å gå etter. Tipsene rant inn, og etter en drøy uke hadde politiet fått inn et tresifret antall tips, uten at noen av disse førte til noe gjennombrudd i etterforskningen.

Bønn til hytteeiere

Før påske, gikk foreldrene til den savnede 22-åringen ut med en bønn til hytteeiere i området om å sjekke hyttene sine og uthusene, i håp om å finne noe som kunne hjelpe etterforskningen.

– Vi er så takknemlige til alle som har bistått. Det har vært en stor leteaksjon med mange frivillige. Det er vi glade for, sa moren og faren til den savnede 22-åringen i et intervju med GD.

Foreldrene forklarte at sønnen er et friluftsmenneske, og kan ha beveget seg langt utenfor området det opprinnelig ble søkt i.

– Han er veldig godt trent og vant med friluftsliv. Vi har en tanke om at han kanskje kan ha trukket seg ut av dette området vi har lett mye i og kanskje søkt tilflukt utenfor der det er søkt mest.

Mobil-funn

Etter stillstand og lite nytt i påskehøytiden, kom det noe nytt i saken forrige uke, da politiet kunne fortelle at de har funnet mobiltelefonen til den savnede mannen.

– Den ble funnet av tilfeldig forbipasserende, sa etterforskningsleder Ragnhild Ouren til GD.

Hun ville ikke si hvor telefonen ble funnet, men at politiet har sendt telefonen til teknikere som jobber med å få åpnet den. Når GD slår på tråden mandag, kunne ikke Ouren fortelle hvor de fant telefonen, og at teknikere fremdeles jobber med å få ut det de kan av informasjon fra den.

– Det kan ta dager, og i enkelte tilfeller, flere uker å få åpnet telefonen, sier Ouren.

Videre henviser hun til tidligere uttalelser i saken.

Hytteinnbrudd interessant?

I forbindelse med mobiltelefonfunnet, kunne hun også informere om at politiet etterforsket en hytte i Gausdal i forbindelse med savnetsaken.

– Vi har konkret fulgt opp et tyveri fra en hytte i Gausdal, der det viste seg å være tatt ting som ikke var av særlig verdi. Det kan se ut som om en person har tatt seg inn for å få med seg gjenstander til å overleve ute, sa Ouren til GD forrige uke.

Hun sa videre at de ville undersøke stedet der telefonen ble funnet nærmere når det blir praktisk mulig i forhold til snø og is. Områdene politiet etterforsker videre er ikke begrenset til Gausdal.

– Vi aner ikke mer om hvor han kan befinne seg, sa Ouren.

Politiet tar mot tips i saken på telefon 02800.