Gå til sidens hovedinnhold

Kast og vinn på miljøstasjonene: – Vi har troa på å friste med gulrot i stedet for å true med pisk

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan lønne seg å benytte miljøstasjonene til Valdres Kommunale Renovasjon IKS fra 16.-22. september. Åtte gavekort på 1000 kroner skal nemlig deles ut, og om du leverer avfallet ditt i perioden er du med i trekninga.

VALDRES: 16. – 22. september er det Hold Høsten Ren, en uke med nasjonalt fokus på søppelrydding og å fjerne mest mulig avfall før snøen kommer. I Valdres vil prosjektgruppa bak Aksjon Aqua gjerne oppfordre alle til å rydde litt ekstra denne uka og levere avfallet på en av miljøstasjonene i Valdres.

Vinn gavekort på 1000 kr

– Vi har troa på å friste med gulrot i stedet for å true med pisk. Alle åtte miljøstasjonene i Valdres skal dele ut ett gavekort på 1000 kr til privatpersoner som svinger innom og leverer avfallet sitt i løpet av uka 16.–22. september. Når du leverer på miljøstasjonene denne uka, kan du legge igjen ditt navn og telefonnummer på lapper som operatørene har, og være med i trekningen. Vi håper alle rydder litt ekstra denne uka, sier Torkjell Haugen og Lene Hovi i Aksjon Aqua – Reine Vatn i Valdres.

– Valdres har ryddevilje

Anne Kristin Medhus og kollegene i Valdres Kommunale Renovasjon ble imponert over den generelle ryddeviljen i regionen under vårens strandryddeuke og håper å se noe av samme given igjen.

– Under Strandryddeuka i vår kom det inn over 80 tonn mer avfall til miljøstasjonene enn uka før. Selv om det var stort fokus på strandrydding den uka var det tydelig økt ryddevilje over hele fjøla. Har du pusset opp i sommer? Ligger det igjen noe landbruksplast nede på et jorde? Finner du noe søppel langs vannet en av dagene? Nå håper vi at folk vil ta en ryddesjau før snøen kommer og levere dette på miljøstasjonene, sier Medhus.

Hvorfor rydde om høsten?

– Avfall kommer på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende under snøen, brytes ned til små biter som blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Men vind, regn og overvann havner utrolig mye søppel i vassdraga våre, så det er veldig flott å få fjernet mest mulig allerede nå, sier Torkjell Haugen.

Med dette stuntet håper gjengen at mange benytter muligheta til å ta med seg oppsamlet rask og stikker innom en av miljøstasjonene.

– I Valdres er vi heldige som har gratis levering av avfall og hjelpsomme, trivelige operatører som sørger for at søpla di håndteres trygt og miljøvennlig. Mellom 16. og 22. september er det i tillegg mulig å vinne ett av de åtte gavekortene på kr 1000 hvis du, som privatperson, besøker en av disse. Vi ønsker alle en god og ryddig høstuke, sier Lene Hovi.

Kommentarer til denne saken