Gå til sidens hovedinnhold

Opplev 1. mai i Kinas hovedstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Vil du tilbringe arbeidernes internasjonale kampdag i Beijing, som en gang var kommunismens høyborg? Blir du med på avisas lesertur til våren får du anledning til det.

Kina: Det vil nok være en sterk overdrivelse å kalle Beijing for kommunismens høyborg i 2018. Ikke desto mindre er Kina per definisjon fortsatt et kommunistisk samfunn, selv om de fleste kinakjennere nok mener at landet har større trekk av kapitalismen enn noe annet. Til og med ledelsen i kommunistpartiet erkjenner nok dette langt på vei, når de kaller Kinas modell for «sosialisme med kinesiske særtrekk».

Uansett kan du selv erfare noe av dette på nært hold under leserturen, som foregår fra 27. april til 5. mai. Avisa arrangerte en tilsvarende reise i oktober 2017, vi må si med stor suksess. En forsamling valdriser og valdresvenner samlet seg og satte kursen for Midtens rike. Tilbakemeldingene var mange og gode. Alle var skjønt enige om at turen ga stort utbytte og en unik innsikt i de endringene landet har vært gjennom og den rolle Kina spiller i verden i dag.

Ikke minst bidro reisebyråeieren Zhou Donghang fra Beijing til dette, med sine store kunnskaper om folk og historie. Donghang, også kjent som Rush fra boka «Høyhastighetslandet», blir med også under deler av turen til våren. Han har gjennom sitt reisebyrå, DH Travel, lagt opp programmet. Dette er gjort i samarbeid med norske Kinareiser i Oslo og reiseleder Morten Stensby fra Fagernes.

Reisen starter i metropolen Shanghai og avsluttes i Beijing. I hovedstaden får vi naturligvis se de mest kjente landemerkene, som Den forbudte by, Den himmelske freds plass, Himmelens tempel og Den kinesiske mur. Leserturen har et begrenset antall plasser, så det gjelder ikke å vente for lenge med påmeldingen. Fullstendig program kan du få ved å henvende deg til Kinareiser, eller til reiseleder Morten Stensby.

Kommentarer til denne saken