Pilegrimer på bytur

Jahn Børe Jahnsen i spissen får årets pilegrimer gjennom Valdres Jahn Børe Jahnsen i spissen får årets pilegrimer gjennom Valdres

Jahn Børe Jahnsen i spissen får årets pilegrimer gjennom Valdres Jahn Børe Jahnsen i spissen får årets pilegrimer gjennom Valdres Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med staven i hånda, som hyrden over flokken, kommer Jahn Børe Jahnsen i spissen for pilegrimene i årets fellesvandring gjennom Valdres.

DEL

FAGERNES: På Skiferplassen tar de seg tid til en pust i bakken. Eller skal vi si før bakken? Snart er de nemlig på vei igjen – opp den bratte Bergastigen til Fodnesåsen. Vi rekker en liten prat med flokken før avreise.

En av deltakerne, Marit Larsen fra Fredrikstad, forteller om en stor dag i dag: Når hun kommer til Ulnes kyrkje om kort tid står hun ved døpefonten hun ble døpt i for over 50 år siden.

Med engasjement og begeistring forteller hun om store opplevelser på løpende bånd. Om Jahn Børe, som deler raust av sin kunnskap om smått og stort langs vegen. Om pilegrimsprest Anne Hilde Øigarden, som varsomt setter tankene i sving med sine ord til ettertanke.

– Vi går i stillhet, og da får jeg tid til å fundere over livet. Jo eldre man blir, jo viktigere blir historien. Jeg har reflektert en del over hvor jeg hører hjemme, identiteten, og familien rundt meg: Jeg vil bli flinkere til å fortelle familien hvor glad jeg er i dem!

Hun beretter om flotte naturopplevelser langs veien, ikke minst de små detaljene man ikke legger merke til gjennom bilruta:

– Jeg kan godt forstå at det var her i området Andreas Aabel ble inspirert til å skrive "Se Norges blomsterdal". Marit driver selv et turoperatør selskap i Fredrikstad, og er mye i utlandet på reise.

– Men vi får se - kanskje det blir flere turer i hjemlandet etter dette, avslutter Marit Larsen, før hun gjør seg et ærend på Coop.

Ordfører Inger Torun Klosbøle skapte god stemning med iskrem til alle deltakerne. Hun fikk også være med da pilegrimsfølget tok farvel på tradisjonelt vis: Alle dannet ring, tok hverandre i hendene og sang den keltiske velsignelsen "Må din vei gå deg i møte".

Kirken i Nord-Aurdal takker for et trivelig møte og ønsker pilegrimene en fortsatt god vandring!

Les mer HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken