OPPLAND: – Gjennom 70 år har vi sørget for å gi barn over hele verden trygghet, omsorg, stabilitet og familier som bryr seg. At det går så bra med barna når de blir voksne, er utrolig inspirerende. Det viser at innsatsen skaper varig positiv endring, sier Lier.

Hun viser til en fersk rapport som dokumenterer effekten av SOS-barnebyers arbeid. Rapporten baserer seg på intervjuer med flere tusen tidligere SOS-barn i en rekke land. 90 prosent rapporterer om gode liv som voksne. Se hele rapporten her.

Imponert over Oppland-støtte

– At vi klarer dette er kun takket være alle våre engasjerte givere - faddere, skoler, barnehager, bedrifter organisasjoner og frivillige der ute. Bare i Oppland har vi over 5 000 støttespillere. Jeg ønsker å benytte vårt 70-års jubileum til å si tusen takk for støtten og tilliten vi blir vist hver dag, sier hun.

SOS-barnebyer er til stede i 135 land, og er verdens største på å gi barn omsorg. Lier forklarer hvordan de jobber systematisk for å nå stadig flere barn fremover.

– Vår modell sørger for at barn får den omsorgen de trenger for å ta utdannelse og ha en god psykisk helse. Vi styrker familier i krise slik at de selv kan gi barna sine god omsorg og etablerer nye familier for barn som trenger det. Samtidig jobber vi også på myndighetsnivå over hele verden for å få på plass nye lover og systemer til det beste for alle barn, forteller Lier.

Stjernespekket direktesending

I år er det 70 år siden SOS-barnebyer åpnet sin aller første barneby i 1949. Siden den gang har over fire millioner barn fått direkte støtte gjennom organisasjonens stadig flere SOS-programmer.

Jubileumsåret avsluttes nå med en direktesendt juleaksjon på TV2 lørdag 14. desember.

– Dette blir en stjernespekket og rørende lørdagskveld som garantert vil gi julestemning. Forhåpentligvis klarer vi å inspirere mange flere til å støtte vårt livsviktige arbeid, sier Lier.

Blant disse er Kjartan og Knut, kjent som vinnere av Sommerhytta 2018 samt sin åpenhet rundt prosessen med å bli fedre via surrogat.

– Det å ha en bra oppvekst, både når det gjelder trygge omgivelser, mulighet til utdannelse, riktig ernæring og å kunne få drømme om å sette seg mål i livet er viktig for barn i utvikling. Som nybakte pappaer her i Norge vet vi at dette er en selvfølge. Derfor er det ekstra fint å kunne hjelpe andre barn og småsamfunn med å oppnå samme utsikter. I lokalmiljøet har vi engasjert oss i å glede barn på Rikshospitalet og arrangert julekonsert for veldedige formål, forteller ekteparet.

Les den sterke fødselshistorien her: