NORD-AURDAL: Denne uken har landet sett pandemiens høyeste smittetall. Lokalt har vi også hatt det største utbruddet siden pandemien startet.

Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler han vil tilråde nye nasjonale koronatiltak på grunn av stigende smittetall og økt press på helsevesenet.

Han understreker at det ikke er snakk om å gå tilbake til nedstenging, men at det kan bli nødvendig å innføre tiltak for å forebygge smittespredning. Guldvog nevner spesielt tiltak rettet mot uvaksinert helsepersonell som har pasientkontakt.

Slik starter Nord-Aurdals ordfører Knut Arne Fjelltun, kommunedirektør Martin Sæbu og kommuneoverlege Per Einar Jahr, sitt innlegg på kommunens nettsted.

– Å takke ja til koronavaksine er viktig for å beskytte både seg selv og andre. Det er en del av dugnaden – og for helsepersonell kan det bli et krav for å stå i tjeneste, fortsetter de.

– Vi bli tatt godt imot

Det tre skriver at det neppe vil bli vaksinetvang i Norge, men påpeker å ikke la seg vaksinere kan medføre behov for endringer i arbeidssammenheng samt begrensning knyttet til deltakelse i aktiviteter og arrangementer.

Jahr, Fjelltun og Sæbu forsikrer at helsevesenet i kommunen fortsatt står parat til å ta imot de som ønsker å vaksinere seg.

– Uvaksinerte i Nord-Aurdal som ønsker vaksine, er velkommen til å ta kontakt med vaksinetelefonen ved Fagernes legesenter, på telefonnummer 909 47 313. Det er ikke for sent å ombestemme seg – du vil bli tatt godt imot!

Innbyggere over 65 år og personer i risikogruppe, som ønsker å bestille time for å få satt en tredje vaksinedose, oppfordres også til å ta kontakt. Disse kan gjerne benytte timebestilling til vaksinering mot covid-19 på Helsenorge.no.

Neste dato for «dose 3-vaksinering» i Valdres Storhall er 17. november, opplyser kommuneoverlegen, ordføreren og kommunedirektøren.

Store konsekvenser

– Fullvaksinerte kan også bli smittet – og smitte andre. Tall og fakta viser imidlertid at uvaksinerte blir lettere smittet og har høyere risiko for å bli alvorlig syke, skriver trioen.

De viser til at samfunnskonsekvensene av smittespredning er stor, og kapasiteten i landets helsevesen er ikke ubegrenset.

– Vi håper derfor alle som kan, vaksinerer seg!, avslutter ordfører Knut Arne Fjelltun, kommuneoverlege Per Einar Jahr, og kommunedirektør Martin Sæbu.