Gå til sidens hovedinnhold

Klar vaksinebeskjed fra disse tre: – Det er ikke for sent å ombestemme seg

– Vi håper alle som kan, vaksinerer seg! Det skriver Nord-Aurdals ordfører Knut Arne Fjelltun, kommunedirektør Martin Sæbu og kommuneoverlege Per Einar Jahr, i en melding på kommunens nettsider fredag.

NORD-AURDAL: Denne uken har landet sett pandemiens høyeste smittetall. Lokalt har vi også hatt det største utbruddet siden pandemien startet.

Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler han vil tilråde nye nasjonale koronatiltak på grunn av stigende smittetall og økt press på helsevesenet.

Han understreker at det ikke er snakk om å gå tilbake til nedstenging, men at det kan bli nødvendig å innføre tiltak for å forebygge smittespredning. Guldvog nevner spesielt tiltak rettet mot uvaksinert helsepersonell som har pasientkontakt.

Slik starter Nord-Aurdals ordfører Knut Arne Fjelltun, kommunedirektør Martin Sæbu og kommuneoverlege Per Einar Jahr, sitt innlegg på kommunens nettsted.

– Å takke ja til koronavaksine er viktig for å beskytte både seg selv og andre. Det er en del av dugnaden – og for helsepersonell kan det bli et krav for å stå i tjeneste, fortsetter de.

Les også

– Jeg er både skuffa og lei meg over helsearbeidere som ikke tar vaksine

– Vi bli tatt godt imot

Det tre skriver at det neppe vil bli vaksinetvang i Norge, men påpeker å ikke la seg vaksinere kan medføre behov for endringer i arbeidssammenheng samt begrensning knyttet til deltakelse i aktiviteter og arrangementer.

Jahr, Fjelltun og Sæbu forsikrer at helsevesenet i kommunen fortsatt står parat til å ta imot de som ønsker å vaksinere seg.

Les også

Uvaksinert helsepersonell bør testes to ganger i uka og bruke munnbind

– Uvaksinerte i Nord-Aurdal som ønsker vaksine, er velkommen til å ta kontakt med vaksinetelefonen ved Fagernes legesenter, på telefonnummer 909 47 313. Det er ikke for sent å ombestemme seg – du vil bli tatt godt imot!

Les også

Tidvis lange køer – men Eva Laila og 807 andre fikk stikket de har ventet på

Innbyggere over 65 år og personer i risikogruppe, som ønsker å bestille time for å få satt en tredje vaksinedose, oppfordres også til å ta kontakt. Disse kan gjerne benytte timebestilling til vaksinering mot covid-19 på Helsenorge.no.

Neste dato for «dose 3-vaksinering» i Valdres Storhall er 17. november, opplyser kommuneoverlegen, ordføreren og kommunedirektøren.

Les også

Koronasertifikat tas i bruk innenlands i Norge

Store konsekvenser

– Fullvaksinerte kan også bli smittet – og smitte andre. Tall og fakta viser imidlertid at uvaksinerte blir lettere smittet og har høyere risiko for å bli alvorlig syke, skriver trioen.

Les også

19.276 fullvaksinerte er blitt koronasmittet

De viser til at samfunnskonsekvensene av smittespredning er stor, og kapasiteten i landets helsevesen er ikke ubegrenset.

– Vi håper derfor alle som kan, vaksinerer seg!, avslutter ordfører Knut Arne Fjelltun, kommuneoverlege Per Einar Jahr, og kommunedirektør Martin Sæbu.

Les også

Disse tiltakene gjelder i Valdres-kommunene nå

Kommentarer til denne saken