– Klarer ikke folk å innrette seg etter våre enkle regler kan det ende med at vi må stenge

Regler: Daglig leder i VKR, Eivind Berg, ber folk innstendig om å følge reglene og holde avstand når de ankommer miljøstasjonen med helt nødvendig avfall.

Regler: Daglig leder i VKR, Eivind Berg, ber folk innstendig om å følge reglene og holde avstand når de ankommer miljøstasjonen med helt nødvendig avfall. Foto:

«Vi opplever økende trafikk på våre miljøstasjoner, på tross av henstilling om kun å levere avfall dersom det er helt nødvendig. For å hindre at vi må stenge ber vi om at alle følger visse retningslinjer, så skal dette gå greit», står det å lese på VKRs nettsider.

DEL

Rebneskogen: –Det er ikke nødvendigvis slik at folk må rydde og ordne så altfor mye i disse koronatider, for vi har innført restriksjoner og må sette inn ytterligere tiltak dersom trafikken øker ytterligere. Det er ikke like mye trafikk på alle våre åtte miljøstasjoner, men ved å følge noen enkle regler skal vi klare å ta unna det meste, sier daglig leder i VKR, Eivind Berg.

Må sile sjøl

– Det som er utfordringen vår er at folk må sile og legge avfallet i riktig konteiner på egen hånd. De som ankommer miljøstasjonene våre må holde avstand og holde køkultur. Er det flere, så må man vente på tur. Fire, fem biler inn på rampa samtidig er det maksimale av hva vi kan tolerere. Hvis disse reglene ikke overholdes, så blir vi nødt til å sette inn ekstraordinære tiltak, eller i verste fall stenge.

– Tirsdag var det slik at noen av stasjonene hadde mye trafikk, men det var ikke spesielt mye her på Rebne. Vi tar godt unna her, og det går greit, så lenge det ikke er noen fare for smitte, sier Eivind Berg.

– Det er flere miljøstasjoner i Norge som har stengt, og vi håper at innbyggerne våre respekterer smittekravet. Vi har jo åtte miljøstasjoner i Valdres, og må vi stenge noen av dem blir det mer trafikk på dem som holdes åpne, forklarer Berg.

– Folk må kunne rydde

– Det er ingen skade i seg sjøl at folk rydder, men er det ting som er smittefarlig, er fuktig, og blir pakket i sekker, er det viktig at disse holdes lukket, påpeker Berg. Våtorganisk avfall, heter dette på fagspråket.

– For næringsdrivende er det også viktig at våre ansatte signerer på levert avfall før de næringsdrivende forlater området, slik at vi unngår trafikk i kontorbrakkene, understreker Berg.

Her er reglene som må overholdes på VKRs miljøstasjoner:

1. Begrens besøk på miljøstasjonen til det absolutt nødvendige.

2. Holde god avstand til andre besøkende og ansatte.

3. Ved kø – vent til andre er ferdige.

4. Du må håndtere avfallet ditt sjøl – tunge ting du må ha hjelp med må du vente med.

5. Våre VKR-ansatte signerer for næringskunder, slik at vi unngår folk i kontorbrakka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken