Arrangerer klatrefestival i Etnedal - med forbehold om trygt vær

Etnedal pusse- og klatrefestival arrangeres 6. til 8. september på Jarberget i Etnedal.

DEL

ETNEDAL: Det er Gjøvik klatreklubb og en håndfull Etnedøler som arrangerer klatrefestivalen. Den har allerede blitt flyttet fram en gang på grunn av dårlig vær, og nå satser arrangørene på at de nye datoene vil by på gode klatreforhold.

Rutene skal også pusses fram i en tradisjonsrik pussedugnad lørdag formiddag. Det blir klatring dagen lang, grilling på Etna Camping og spreke aktiviteter som vannline over elva Etna, måneskinnstur til toppen av Flaggfjell og ikke minst klatrekonkurranse. Selve festivalen er gratis, men ønsker man å delta på et av kursene påberopes en deltakeravgift. Å inneha brattkort er det eneste kravet.

– Vi har utrolig flotte klatre fasiliteter på grensa mellom Etnedal og Nordre Land, og en håndfull ildsjeler har brukt masse tid på å skape og utvikle feltene. For å hedre disse har vi også en «dugnadsøkt» som en del av festivalen der alle er med på å pusse mose på rutene og bidra til å vedlikeholde feltene, forteller en av arrangørene, Helene Lunde.

– Det vi ønsker er at dette skal bli et årlig event som både gjør feltet mer tilgjengelig samt lager litt liv og verdiskapning i bygda.

Siden klatring ikke er mulig i regnvær er det imidlertid et lite værforbehold, og blir det øsende regn hele helgen vil festivalen bli utsatt til høsten 2020.

Artikkeltags