Gå til sidens hovedinnhold

Kommuneoverlege Jahr: – Negative koronatester så langt, men vi har bare fått inn noen av testsvarene enda

Det var tirsdag at det ble kjent at en halling skal ha brutt karantenereglene og reist over kommune- og fylkesgrensa til Fagernes. Da det viste seg at vedkommende var smittet av koronaviruset, så medførte det omfattende smittesporing og testing også i Valdres.

Fagernes: Avisa Hallingdølen skrev tirsdag at fire personer fra Hallingdal var mistenkt å ha brutt karantenereglene. Disse skal ha festet med valdresrussen i helga og dermed ble det omfattende testing og karantene også i Valdres.

– Vi har så langt fått inn en håndfull svar og alle er negative. Men, vi venter de fleste svarene seinere i kveld, forteller kommuneoverlege Per Einar Jahr onsdag i 15-tida.

Det er også sendt inn koronatester onsdag, som en da vil få svar på først torsdag.

Hele russekullet på Valdres vidaregåande skule er i ventekarantene og mellom 160 og 180 russ skal testes. Også involverte lærere må teste seg, slik at mange elever har heimeundervisning onsdag og torsdag.

Les også

Nærmere 180 rødruss, blåruss og svartruss må inntil videre mure seg inne, i stedet for å more seg ute

Les også

Hele russekullet på Valdres vidaregåande skule i ventekarantene – mellom 160 og 180 russ skal testes – alle valdreskommuner er berørt

Les også

– Vi kan ikkje utelukke ei kopling mellom Gol og Valdres – mistenkjer at fire personar har brote karantenen og festa med valdresrussen

Les også

– Det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet. Det er så imponerende hvordan helsepersonellet står på nå

Kommentarer til denne saken