Få julestemning med Valdres Brass Band

Øving: Intense øvinger i Leira Samfunnshus før julekonsertene 16. desember.

Øving: Intense øvinger i Leira Samfunnshus før julekonsertene 16. desember. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag kveld hadde Valdres Brass Band (VBB) øving i Leira Samfunnshus før julekonsertene med Lars Martin Myhre.

DEL

LEIRA: Årets julekonserter går av stabelen på Scandic Valdres på Fagernes, lørdag 16. desember klokken 17:00 og 21:00. Det blir mulighet for å booke familiebuffet før den første konserten og julebord før den siste, men man kan selvfølgelig også kun overvære kun konsertene.

– I år har vi vært så heldige og fått med oss Lars Martin Myhre, som også spilte med oss i 2013. Mange husker han sikkert i samarbeid med Odd Børretzen, sier leder i VBB, Kaja Funder Idstad. Hun lover god julestemning med varme brasstoner og glimt i øyet. Blant annet skal de fremføre «Gabriellas sång» med Idstad som solist.

Valdres Brass Band har i dag medlemmer fra 13 til 85 år, også i år har de med en utøver fra Valdres Junior Brass Band. – Jeg synes det er moro å være med og ønsker større utfordringer, sier Thea Rogne Andersen.

Sitt eget univers

Som tidligere år er det Philip Hannevik som er dirigent på julekonsertene. Han og Lars Martin Myhre har arbeidet sammen i 14 år. Samarbeidet startet med juleplaten til Halvdan Sivertsen i 2003. Videre har de hatt flere prosjekter sammen i inn- og utland, blant annet sammen med tekstforfatter Ingvar Hovland, som er kjent for mange av tekstene til VAMP.

– Lars Martin Myhre er en jovial og hyggelig person. Han bygger opp konsertene sine i et univers hvor vi følger noen personer i denne historie, forteller Hannevik. Han ser frem til konsertene og håper det kommer mange for å høre på.

Gleder seg

For en uke siden mottok Lars Martin Myhre Alf Prøysens Ærespris.

– Denne prisen henger meget høyt og blir ikke delt ut hvert år. De deler den ut når de har en verdig kandidat, sier Philip Hannevik.

På telefon forteller Lars Martin Myhre at han gleder seg til å komme tilbake til Valdres.

Lars Martin Myhre er gjesteartist på årets julekonsert med Valdres Brass Band.

Lars Martin Myhre er gjesteartist på årets julekonsert med Valdres Brass Band. Foto:

– Da jeg spilte i Tingnes kirke i 2013 sammen med Valdres Brass Band husker jeg det som veldig hyggelig, og det må jo de også gjøre siden de vil ha meg tilbake, sier han med et smil.

– Dette blir litt annerledes enn kirkekonserter med noe bredere repertoar. Her er folk ute en lørdagskveld så det blir en blanding av humor og alvor. Jeg vil fremføre mine egne viser som er relevant til jul, og kanskje noe fra tiden med Odd Børretzen, forteller Myhre.

Han jobber en del med Brass Band og er i disse dager ferdig med et bestillingsverk som inneholder mye brassmusikk.

– Jeg er nok ikke den artisten som spiller flest julekonserter, men jeg gjør en del julejobber, avslutter Lars Martin Myhre, som ser frem til fulle hus på Fagernes 16. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken