BOKTIPS: Per Schreiner er en norsk forfatter og dramatiker som har skrevet for film, radio, tv og scene. Mest kjent er han for manuset til filmen «Den brysomme mannen» (2006), og som en av forfatterne bak tv-seriene «Kampen for tilværelsen» (2014–2015), og «Gutta på skauen» (2022). I 2015 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med novellesamlingen «Min fars fem bad», og han har siden gitt ut syv romaner.

I hans nyeste utgivelse får vi to korte romaner i én bok, en søt fortelling og en noe dystrere. Den søte er «Houellebecqs hytte» som omtales i omslaget som: «... historien om Michel Houellebecqs tid i Norge, hans ekteskap, hytte og to venner». Michel Houellebecq er en anerkjent fransk forfatter som, uten å vite det, har fått en av hovedrollene i boka.

Les også

For Jaran (55) fikk hytteturen til Valdres mer «dramatisk» utfall enn for de fleste: – Jeg snakket aldri med karen, så om han hadde reint mel i posen, vet jeg ikke

Handlingen utspiller seg i et hyttefelt ved sjøen, veldrevet og med nøktern standard. De to vennene Claes og Henrik nærer begge et lite og uskyldig begjær for hytteeier Silje. Dette krydrer tilværelsen på hyttefeltet, så nyheten om at Silje har giftet seg vekker en smule frustrasjon hos de to vennene. Det tar derimot ikke lang tid før de får sympati med den franske forfatteren, og de blir gode venner med ham. Vi får korte kapitler med masse varme og tørr humor, perfekt til å lese på senga.

Historien «En lang rekke ulykker», er en dyster liten fortelling om «Christer Sandø, som ble funnet drept på Jeløya utenfor Moss, den 12. september 2011». Det blir tidlig klart hvem som er gjerningspersonen, og vi får servert historien som om den var en politirapport eller et rettsreferat.