Django Reinhardt-kveld på Bryggerihuset lørdag 7. september

KLARE FOR BRYGGERIHUSET: Touché Monet er klare for Django Reinhardt-kveld på Bryggerihuset lørdag 7. september.

KLARE FOR BRYGGERIHUSET: Touché Monet er klare for Django Reinhardt-kveld på Bryggerihuset lørdag 7. september. Foto:

Det er 66 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, og musikken hans er like aktuell i dag! Gitarhelten blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier til ære for stringswingens far.

DEL

BEITOSTØLEN: På Bryggerihuset Beitostølen arrangeres det for tredje år på rad Django Reinhardt-kveld, og konserten er lagt til lørdag 7. september.

Fra Touché til Monet

Kvartetten som arrangerer konserten er den godt etablerte gruppen som tidligere het Touché, men som i fjor oppgraderte navnet sitt til "Touché Monet". Dette for å gjøre bandet lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet de siste årene.

Touché Monet er en av de ledende gruppene for stringswing og sigøyner-jazz i landet. De har spilt over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

Stringswing er en sjanger innen jazz som har spunnet ut fra Django Reinhardts musikk fra 1930, -40 og 50-tallet. Den har beholdt noen av kjennetegnene - blant annet det drivende og pulserende kompet.

Trommene har ofte denne oppgaven i annen jazz, men i stringswing ligger ansvaret hos gitaristene. Django Reinhardt hadde med fiolinist Stéphane Grappelli - Touché Monet har med den amerikanske fiolinisten Meade Richter.

Meade har røtter i sjangeren bluegrass og har vunnet store konkurranser og utmerkelser innen sjangeren. I 2012 fikk han tittlen Master Fiddler fra staten North Carolina. Ved konserten på Beitostølen har Touché Monet med sin nyeste plateutgivelse, "Mosaic". Det er flere egne kompisjoner på utgivelsen, med inspirasjon fra stringswing, Django Reinhardt, bluegrass, latin-amerikansk og spansk musikk.

Artikkeltags