Django Reinardts ånd på Bryggerihuset

Touché Monet: Kommer til Bryggerihuset på Beitostølen 8. september.

Touché Monet: Kommer til Bryggerihuset på Beitostølen 8. september. Foto:

Av

Det er 65 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, og musikken hans er like aktuell i dag! Gitarhelten blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier til ære for stringswingens far.

DEL

Beitostølen: På Bryggerihuset - Beitostølen arrangeres det andre år på rad Django Reinhardt-kveld, og konserten er lagt til lørdag 8. september.

Touché Monet

Bandet som arrangerer konserten er den godt etablerte gruppen som tidligere het Touché, men som i fjor oppgraderte navnet sitt til "Touché Monet". Dette for å gjøre kvartetten lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet de siste årene.

Touché Monet er en av de ledende gruppene for stringswing og sigøyner-jazz i landet. De har spilt over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

Stringswing

Stringswing er en sjanger innen jazz som har spunnet ut fra Django Reinhardts musikk fra 1930, -40 og 50-tallet. Den har beholdt noen av kjennetegnene - blant annet det drivende og pulserende kompet. Trommene har ofte denne oppgaven i annen jazz, men i stringswing ligger ansvaret hos gitaristene. Django Reinhardt hadde med fiolinist Stéphane Grappelli - Touché Monet har med den amerikanske fiolinisten Meade Richter. Meade har røtter i sjangeren bluegrass og har vunnet store konkurranser og utmerkelser innen sjangeren. I 2012 fikk han tittlen Master Fiddler fra staten North Carolina. Ved konserten på Beitostølen har Touché Monet med sin utgivelse fra tidligere dette året, "Mosaic". Det er flere egne kompisjoner på utgivelsen, med inspirasjon fra stringswing, Django Reinhardt, bluegrass, latin-amerikansk og spansk musikk.

Artikkeltags