Første booking for Trollrock 2019 i boks

Til Trollrock: Madrugada gjenforenes på Trollrock.

Til Trollrock: Madrugada gjenforenes på Trollrock. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er duket for en av Norgeshistoriens mest etterlengtede gjenforeninger når Madrugada inntar Trollrock fredag 26. Juli.

DEL

Beitostølen: Bandet markerer 20-årsjubileet til dets legendariske debutalbum, Industrial Silence. Det hele starter med to utsolgte Oslo Spektrum – samtlige billetter gikk på under 24 timer. På scenen står tre av de fire originale medlemmene, Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. Madrugada signerte sin første platekontrakt sommeren 1998. September året etter, gikk debutalbumet «Industrial Silence» sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere. De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum. Det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før gitarist Robert Burås gikk bort i 2007, og ble utgitt i 2008. På sine ti år som band befant Madrugada seg kontinuerlig i toppsjiktet av norske band, og hadde også en betydelig karriere utenfor Norge. De har mottatt tilsammen fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», to Alarmpriser, samt en rekke salgstroféer. Bandet ble oppløst i 2008, og elleve år senere er det altså Oslo Spektrum og Trollrock på Beitostølen som får gjenoppleve magien nok en gang.

– Det er moro å være med på Madrugada-gjenforening, sier Trond Rogne i Trollrock.

– Vi har drømt om Madrugada i flere år og at det skulle bli en realiltet, var uventet. Vi måtte bare kaste oss rundt og bli med på moroa.

Artikkeltags