Godt representert på Sparre Olsen-konkurransen

Diplomutdeling: Marit Ingeborg Garvik, Frida Leanne Rogn og Maud Johanna Erlandsen fra Vestre Slidre.

Diplomutdeling: Marit Ingeborg Garvik, Frida Leanne Rogn og Maud Johanna Erlandsen fra Vestre Slidre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

5 av 18 solister var fra Valdres under årets Sparre Olsen-konkurranse på Gjøvik denne helgen.

DEL

Gjøvik: Frida Leanne Rogn på cello har tatt storeslem i to av de fire aldersbaserte klassene man kan delta i på denne konkurransen. I fjor vant hun klasse 1, og i år kunne hun smykke seg med seier i klasse 2.

Johansen, Bach og Saint-Saëns

Hver utøver skal lage et program på maks 20 minutter, og velge tre verker å fremføre. Et verk fortrinnsvis av Sparre Olsen, eller et annet nyere norsk verk. Deretter en sats fra en suite, sonate eller konsert, og avslutningsvis et selvvalgt stykke. Frida valgte David Monrad Johansen, Bach og Saint-Saëns.

I konkurransen skal det egentlig også kåres en æresvinner som får en ærespris på 15.000NOK. Denne går til den beste utøveren uavhengig av klasse. Men denne utdelingen uteble i år på grunn av uvanlig høyt nivå på deltakerne, noe som gjorde jobben vanskelig for dommerne å skulle peke ut én.

For alle klassiske tradisjoner

Konkurransen avholdes årlig og er for alle instrumenter innenfor den klassiske tradisjon, i tillegg til kammermusikkensembler. Fra Valdres deltok også Marit Ingeborg Garvik, Sigrid Andrine Garvik, Randi Winnem Tvedt og Maud Johanna Erlandsen. Alle, inkludert Frida, er fra Vestre Slidre og Nord-Aurdal kulturskole, og spiller i Valdresstrykerne.

Artikkeltags