Ektepar fikk kulturprisen

KULTURPRISVINNERE: Jorunn og Vegard Moshagen har en finger med i det meste som skjer i kulturlivet i Fronsbygdene. Foto: Kristin Veskje

KULTURPRISVINNERE: Jorunn og Vegard Moshagen har en finger med i det meste som skjer i kulturlivet i Fronsbygdene. Foto: Kristin Veskje

Artikkelen er over 3 år gammel

Jorun og Vegard Moshagen er tildelt kulturprisen 2017 av Nord-Fron kommune for sitt engasjement i å utvikle kulturtilbudet og bygge opp unge talenter i kommunen.

DEL

LILLEHAMMER: Vegard Moshagen er oppvokst på Fagernes, og flytta til Gudbrandsdalen i voksen alder. Det var et samlet utvalg for helse- oppvekst og kultursaker i Nord-Fron kommune som gikk inn for at Jorun og Vegard Moshagen skulle få årets kulturpris.

Jorun Moshagen er rektor ved Fron kulturskole, og Vegard Moshagen er virksomhetsleder ved Vinstra VGS, i tillegg til at han har to firmaer som driver med lyd, lys og kulturproduksjon.

– Det er det brede og store engasjementet for kulturlivet som er bakgrunnen for tildelingen. Begge to er dedikerte kulturarbeidere i Nord-Fron, men det er ikke den betalte jobben de får denne utmerkelsen for, men det totale engasjementet for utvikling av kulturtilbudet, bygging av unge talenter og bygging av kulturlivet generelt, sier virksomhetsleder for kultur og fritid i Nord-Fron, Ingebjørg Teigmoen Bergum.

– Nord-Fron er en god kommune for kultur, og det har gjennom mange år vært veldig mange verdige kandidater til kulturprisen. Uten forkleinelse for andre som har fått prisen, så er det ufattelig fine folk som er tildelt prisen i dag. Begge er veldig viktige for kulturlivet i kommunen, Vegard har blant annet nettopp vært ansvarlig for Gudbrandsdal Musikkfest, sammen med Øystein Rudi, Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand, sier Teigmoen Bergum.

Kulturprisen i Nord-Fron utdeles tradisjonen tro under kommunens kulturkveld i Vinstrahallen den andre fredagen i november, som i år faller på den tiende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken