SKIEN: Billedkunstneren Vibeke Lillefjære er initiativtaker til kunstauksjonen, som holdes til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt. I slutten av august begynte Lillefjære å invitere andre norske kunstnere via Facebook til å bidra med bilder til inntekt for syriske flyktninger. I alt har 146 kunstnere fra hele landet bidratt med egne arbeider til kunstauksjonen.

16. og 17. oktober blir arbeidene stilt ut i Henrik Ibsens gate 3 i Skien. 18. oktober braker det løs med auksjon i de samme lokalene. Blant de donerte arbeidene fins både maleri, trykk, foto, tegninger, glasskunst, tekstilkunst og keramikk.

- Det er fint at så mange forskjellige uttrykk og kunstnere er representert. Det viser hvordan dette er en sak som engasjerer oss alle. Jeg tror veldig mange tenker på hvordan de kan bidra, og sier ja når de får muligheten til å delta på sin måte, sier Vibeke Lillefjære. Med auksjonen ønsker hun å bidra til hjelpearbeidet for syriske flyktninger i Syrias naboland, hvor nøden nå er så stor at stadig flere flyktninger legger ut på den risikable reisen sjøveien mot Europa.

Katrine Celius fra Leira i Valdres har en treårig utdannelse fra kunstskolen i Kragerø og verkene hennes har blitt utstilt i flere gallerier i Telemark. Nå bidrar 26-åringen med verket Humans til inntekt for syriske flyktninger.

Inga Lome bor nå på Hadeland, men hun er vokst opp i Vestre Slidre. Hun har donert to bilder til kunstauksjonen.

Les mer om auksjonen Kunst for Syria her eller les om  auksjonen på facebook.