Leug AS og Studio Stabbur med tilskudd fra Kulturrådet for prosjekter på Røros og i Stabbur Amfi

Ti Oppland-baserte kunstprosjekter fått tilskudd etter Kulturrådets møte i juni.

DEL

Valdres: Tre av de 10 tildelingene i Oppland går til prosjekter basert på Lillehammer. Gran, Lunner og Nord-Aurdal står med to tildelinger hver, mens ett tilskudd går til Gjøvik. Mange av prosjektene har litteratur som tema, men også scenekunst, musikk og visuell kunst er med på runden denne gang.

Valdres + Røros = Sant

Leug AS i Nord-Aurdal har fått 40.000 til prosjektet GotoGuta på Storstuggu i Røros 2019. FRIKAR er invitert til å gjeste Storstuggu og Røros med verket GotoGuta. Forestillingen er en lek med tradisjoner og konvensjoner mellom tre av de flotteste tradisjonsdanserne vi har i Norge, og en hardingfelemusiker som medvirker aktivt på scenen. Forestillingen formidler danseglede og briljerer med imponerende og krevende momenter i hallingdansen. I tillegg vises en mer øm side enn hva man forventer av den tradisjonelle folkedansen. Arrangøren er spesielt interessert i å få denne forestillinga til Røros da de høsten 2019 har et arrangement med dans rettet spesielt mot jenter med en lokal aktør, og ønsker seg å sette opp GotoGuta som på helt spesielt vis kan appellere til unge gutter. Det vil forøvrig også organiseres en workshop, som søkes støttet gjennom DKS.

Fem konserter på Stabbur Amfi

Studio Stabbur Rune Mikael Glimsdal har blitt tildelt 50.000 for konsertprogram på Stabbur Amfi, april-desember 2019. Stabbur Amfi planlegger å arrangere fem konserter 2019. Artister: Knut Reiersrud, Tove Bøygard, Paolo Vinaccia, Jørun Bøgeberg, Henhouse og Zitherman. Stabbur Amfi har stor appetitt på en profesjonell, musikalsk, kulturell og sosial nærhet.

Artikkeltags