Forestilling med tekster av nobelprisvinnere

Kransen og Kronen:Marieke Bettman og Gro Ann Uthaug.

Kransen og Kronen:Marieke Bettman og Gro Ann Uthaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kransen og Kronen er en forestilling med tekster av Norges nobelprisvinnere i litteratur, og kommer til Vestre Slidre

DEL

Vestre Slidre: Teateroppsetningen har blitt vist på flere folkebibliotek rundt om i Oppland denne våren, til stor begeistring blant publikum. Turneen forsetter i sommer til flere bibliotek i Gudbrandsdalen og Valdres. I Valdres til Vestre Slidre folkebibliotek 7. juni.

Bjørnson, Hamsun og Undset

Forestillingen inviterer publikum inn i litteraturen til Bjørnson, Hamsun og Undset gjennom fire korte monologer og flettet sammen med musikk av Johan Sebastian Bach. Dette er Maria Stuart i Skottland, Kristin Lavransdatter i Sel, Victoria i herskapshuset på Østlandet og Petra ved fiskerkneipen i Bergen. Fire forskjellige kvinneliv med håp og lengsler - alle formidlet av skuespiller Gro Ann Uthaug og med tonefølge av fiolinist Marieke Bettman.

Sterk tilknytning til Oppland

Norges tre nobelprisvinnere i litteratur har alle sterk tilknytning til Oppland. Gjennom denne turneen ønsker Oppland fylkesbibliotek og Tema Teater å heve stoltheten blant innbyggerne og øke oppmerksomheten over at disse tre har hatt Oppland som virkeområde. Alle skriver om universelle temaer som har aktualitet og relevans for samtiden også i dag.

Artikkeltags