330.000 kroner til to støler fra Kulturminnefondet

I første halvår av 2019 har 385 private eiere av verneverdige kulturminner fått 77,5 millioner kroner i støtte fra Kulturminnefondet.

DEL

Valdres: Fra 1. januar til og med 21. juni i år, har Kulturminnefondet behandlet over 800 søknader med et søknadsbeløp på 300 millioner kroner. 385 av desse har nå fått støtte på til sammen 77,5 millioner kroner. 330.000 går til to prosjekter i Valdres.

2019 er første året Kulturminnefondet behandler søknader fortløpende, og tilbakemeldingene er gode. Saksbehandlingstiden har gått kraftig ned.

– Innføring av løpende saksbehandling har skjedd etter forslag fra eierne, og jeg er veldig fornøyd med at det nå fører til enklere søknadsbehandling og raskere saksbehandlingstid, sier Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.

– De seneste årene har tilskuddene som Kulturminnefondet gir til eiere av verneverdige kulturminner blitt doblet. Kulturminnefondet sikrer viktige kulturminner over hele landet på en effektiv og målrettet måte. Det å ta vare på kulturarven er bra for miljøet, det gir kunnskap om historien vår, og det skaper aktivitet og arbeidsplasser over hele landet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Tildelinger i Valdres:

ProsjektnavnSøkernavnKommuneTilsagnsbeløp
Torvtak - Mørstadstølen 2Svanhild MosebakkenØystre Slidre100.000
Kvannefoss-selet på HervasstølenIngrid GrimstadNord-Aurdal230.000

Artikkeltags