Fra Oslo Nye til "Lokalet"

Kommer ikke: I år er ikke Cato Skimten Storengen (t.v.) med, men "Monster"-aktuelle Per Kjerstad og "Askeladden"-aktuelle Gard Eidsvold kommer til Lokalet.

Kommer ikke: I år er ikke Cato Skimten Storengen (t.v.) med, men "Monster"-aktuelle Per Kjerstad og "Askeladden"-aktuelle Gard Eidsvold kommer til Lokalet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 18. november kommer Statsteatret nok en gang til Hedalen for å spille teater – men uten Cato.

DEL

Hedalen: Når StatsTeatret kommer på valdresbesøk er det fullt på nordre lokalet i Hedalen – alltid. Denne gangen kommer de med den nye forestillinga "1950 – Spionen". Den har fått gode kritikker i landets aviser.

– Det er vi veldig glade for. I høst har oppsetninga ekstra forestillinger på Oslo Nye, og akkurat nå er den midt i ei to ukers spilleperiode på Hordaland Teater i Bergen, forteller Hedalens stor sønn, Cato Skimten Storengen.

Forestilling sju

– Dette er forestilling nummer sju. Nå er det bare tre igjen før 10-årsprosjektet vårt er over. Tiårsprosjektet er at vi setter opp ei forestilling i året, og vi satser på å vise alle ti på Lokalet i Hedalen. Det synes jeg er veldig stas, sier Cato, som i år har fått stand-in i rollelista, nemlig Karoline Krüger.

– I stedet for meg har vi hatt gleden av å ha med Karoline Krüger, som spiller en rolle i stykket og samtidig framfører en nyskrevet spesiallaget låt til forestillinga. Ingen dårlig innbytter det, sier Cato – på fotballspråket. Han understreker at forestillinga på Lokalet i Hedalen blir den eneste i Oppland fylke.

Mange kjente skuespillere

Gard B. Eidsvold, som er aktuell i "Askeladden" på kino, Per Kjerstad, som for tida er å se i en av de ledende rollene i tv-serien "Monster" på NRK1 samt Kim Sørensen blir alle å se på scenen.

– Og hva bedriver så Cato Skimten Storengen i øyeblikket?

– Jeg har hatt en del andre roller. For tida har jeg hovedrollen som Thomas Stockman, på hovedscenen på Rogaland Teater. Jeg har vært borte fra StatsTeatret dette året.


Artikkeltags