Kurve møtte kongen på vei til Svalbard

Kurve holdt en flott konsert i Hedalen. Foto:Arne G.Perlestenbakken

Kurve holdt en flott konsert i Hedalen. Foto:Arne G.Perlestenbakken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Før koret Kurve reiste til Svalbard, var de 16 sangerne og dirigent Gudbrand Heiene innom Nordre Lokalet mandag 17. september. Det ble en flott opplevelse for rundt hundre frammøtte. Koret fikk flotte opplevelser på turen også.

DEL

Gudbrand Heiene forteller etter hjemkomst fra Svalbard: Vi hadde en fantastisk tur til Svalbard - på alle plan. Godt vær, gode øvinger med David Saulesco, som har arrangert sju av sangene. Godt oppmøte og fantastisk stemning på konserten. Og ikke minst: Veldig interessant å oppleve Svalbard, både natur, kultur og historie.

Vi rakk blant annet å få med oss omvisning i Gruve 3, og besøk i Pyramiden. Pyramiden er en ganske interessant plass. Det er en gruvelandsby der russerne plutselig bestemte seg for å dra, og 500 mennesker egentlig bare reiste seg og gikk, og alt bare står slik de forlot det.

En litt morsom sak var at vi driver og rydder gamle lager på kommunehuset i Vestre Slidre. Så da jeg sa «Nå drar jeg til Svalbard» til sjefen min, så tok han de to øverste bøkene i noen kasser med bøkene Ole Jørgen Liodden laget om kongebesøket. «Ta med et par av disse da.»

Og det burde jeg gjort, for plutselig fløy vi sammen med kongen oppover og sammen med Ole Jørgen ned igjen.

Artikkeltags