Kun seks Ap-lag i hennes eget fylke vil åpent støtte gudbrandsdølen Kjersti Stensengs ønske om gjenvalg som Aps partisekretær.

Det viser en gjennomgang TV 2 har foretatt.

Tydelig signal fra Valdres-kommune

Lokallagene som går klart ut med et ønske om å bytte ut hele eller deler av partiledelsen er Vestre Slidre, Løten, Østre Toten, Rendalen, Sel, Hamar, Ringebu, Gausdal og Alvdal.

I tillegg har Hamar, Ringebu og Rendalen Ap allerede gått ut med krav om at det må skje utskiftninger i Ap-ledelsen.

– Dette valget skal skje på landsmøtet, og jeg vil ikke være med på å foregripe begivenhetenes gang, er svaret Bjørn Ulekleiv gir til TV-kanalen. Han er leder av lokallaget i Stensengs egen hjemkommune, Nord-Fron.

Stenseng har vært partisekretær siden 2015, og blir med sine åtte år den tredje lengstsittende partisekretæren i Ap siden krigen. Både hun og nestleder Bjørnar Skjæran har sagt at de ønsker gjenvalg.

Vil be om utskiftninger

Mange av Ap-lokallagene i Innlandet sier til TV 2 at de denne og neste uke vil diskutere om de også vil be om utskiftninger i partiledelsen.

Kjersti Stenseng ønsker ikke å ikke kommentere direkte på kravene fra tillitsvalgte i eget fylke som ber henne gå av.

– Dette skal valgkomiteen ta hånd om, sier hun.

Eltun peker på Brenna

Debatten går hett om hvem som bør utgjøre partiledelsen i Arbeiderpartiet i tiden fremover.

– Vi går inn for at Kjersti Stenseng og Anette Trettebergstuen gjenvelges i sine roller, og at Tonje Brenna blir ny nestleder i Arbeiderpartiet, uttalte leder Lise Selnes og nestleder Marius Bismo i Innlandet Arbeiderparti nylig.

Innlandet Arbeiderparti er det nest største fylkeslaget i Arbeiderpartiet og har 36 delegater til landsmøtet i starten av mai.

– Jeg mener det er bra med noe fornyelse. Tonje Brenna bør få nestledervervet etter min mening, uttalte ordfører i Vang, Vidar Eltun, til NRK nylig. Samtidig viste han til arbeidet til valgkomiteen.