Kritisk fôrsituasjon i Innlandet

Vinterfôret er i ferd med å tørke vekk. Det er krise.

Vinterfôret er i ferd med å tørke vekk. Det er krise. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vinterfôret til husdyra er i ferd med å svi/tørke vekk. Nå inviterer Bondelaget til krisemøte.

DEL

INNLANDET: Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag ser svært alvorlig på situasjonen med sviktende avlinger som den langvarige tørken skaper for bøndene i Innlandet. Det er også vanskelig å skaffe fôr fra andre landsdeler eller utlandet da tørken har rammet hele Nord-Europa.

Bondelagene i Innlandet er derfor opptatt av at vi nå får tatt vare på alle tilgjengelige fôr-ressurser i området, der halm fra kornproduksjonen kan blir en viktig faktor kommende vinter. Vi er opptatt av at vi får til et opplegg der vi tar vare på halmen og en formidling av fôr/halm som fungerer best mulig. I dette arbeidet er det viktig at vi samordner arbeidet best mulig.

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer derfor Fylkesmannen i Hedmark, Fylkesmannen i Oppland, Felleskjøpet, Tine, Nortura, Norsk Landbruksrådgivning Innlandet og Strand Unikorn, til møte om situasjonen på Blæstad førstkommende torsdag kl 10.00.

Målet med møtet er å sikre at alle tilgjengelige fôrressurser blir tatt vare på og at de kommer husdyrprodusenter til gode utover høsten.


Artikkeltags