Martinsen og Strømmen fra Valdres fikk sølvtina

Grete Martinsen og Geir Strømmen fra Røn har mottatt sølvtine. Utdelingen fant sted
under en høytidelig markering på Lillestrøm i går kveld i forkant av TINEs årsmøte.

Grete Martinsen og Geir Strømmen fra Røn har mottatt sølvtine. Utdelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i går kveld i forkant av TINEs årsmøte. Foto:

Grete Martinsen og Geir Strømmen fra Røn har mottatt sølvtine.

DEL

Utdelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i går kveld i forkant av TINEs årsmøte.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina.

Sølvtina: En prestisjefull belønning


  • Sølvtina er laget i ekte sølv hos gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg.
  • Mottakerne av Sølvtina har levert elitemelk 15 år på rad uten en eneste feil. De står for svært god drift, kvalitet i alle ledd i produksjonen og god dyrevelferd.
  • Målet med hedersprisen er å påskjønne dyktige melkeprodusenter og øke interessen for godt fjøsstell, god gårdsdrift og levering av melk med særdeles god kvalitet.
  • Sølvtina ble overrekt av konsernsjef Gunnar Hovland og styreleder Trond Reierstad i TINE ved en høytidelig festmiddag 9. april.
  • Sølvtina har vært delt ut hvert år siden 1994.

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Gunnar Hovland stod for utdelinga på Lillestrøm tirsdag kveld 9. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og nesten 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Sølvtina er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Melketall for 2018

  • Norske melkebønder leverte 1 435 millioner liter kumelk til TINE i 2018. Det er ca. 21 millioner liter mer enn i 2017.
  • I tillegg ble det levert 20,1 millioner liter geitemelk. Det er 0,2 millioner liter mer enn i 2017.
  • I 2018 mottok TINE 50 millioner liter økologisk melk.

Artikkeltags