Ida Eide (30) omkom etter at hun ble funnet bevisstløs under et mosjonsløp

Stafett: Ida (t.v.) og Mari Eide har gått for Øystre Slidre idrettslag i NM flere ganger.

Stafett: Ida (t.v.) og Mari Eide har gått for Øystre Slidre idrettslag i NM flere ganger. Foto:

DEL

Ida Eide (30) fra Beitostølen omkom etter at hun ble funnet bevisstløs under et mosjonsløp i Jessheim lørdag. Hun var søster av landslagsløper Mari Eide (28). Det skriver VG og andre riksmedier mandag.

Familie i sorg

Familien har sendt ut en pressemelding via Norges Telegrambyrå:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste.

Med hilsen familien og samboer»

Løp 5-kilometeren i Norgesløpet

Ida Eide deltok i Norgesløpet på Jessheim lørdag hvor hun var påmeldt 5 kilometeren. Underveis i løpet fikk hun hjertestans. Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning umiddelbart før ambulanse og politi kom til stedet, skriver VG. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Ida Eide var selv aktiv langrennsløper og var en del av satsingslaget Hilde Gjermundshaug Pedersen startet i 2008. Fram til 2010 gikk hun mange renn i skandinavisk cup og NM.

Artikkeltags