Gå til sidens hovedinnhold

– Kjenn pulsen på Kina

Artikkelen er over 4 år gammel

Reis i statsminister Erna Solbergs fotspor – bli med avisa Valdres på tur til Shanghai og Beijing i oktober.

Avisa har tidligere stått bak flere vellykkete reiser til Kina. Nå kan du få denne opplevelsen igjen, gjerne sammen med noen du kjenner.

Kontraster

Kina er verdens mest folkerike land og et av de største i utstrekning. Utviklingen er enorm og kontrastene store. På sitt beste kan Midtens Rike konkurrere med hvilket som helst annet land på alle områder. Selvsagt har Kina også sine utfordringer, men de er muligens ikke så store og påtrengende som man kan få inntrykk av gjennom norske og andre media. Derfor er turen i oktober en unik anledning til å se og oppleve en flik av dette gigantiske landet med egne øyne – og skaffe seg sine egne inntrykk.

Reiseleder på gruppeturen i oktober er Morten Stensby fra Fagernes. Han har besøkt Kina mange ganger, særlig Beijing. Stensby arbeidet fram til mars 2011 som nyhetsredaktør i avisa Valdres og ga i april 2013 ut boka «Høyhastighetslandet – historier fra det moderne Kina», sammen med kinaeksperten Rolf Melheim fra Oslo.

Morten Stensby har erfaring som reiseleder fra flere lignende turer til Kina. Han er særlig godt kjent i Beijing og vil ta deltakerne med på en del unike opplevelser som man ikke får på ordinære gruppereiser.

Høyhastighetstog

Turen er på ni dager og starter i Shanghai. Etter ankomst på flyplassen reiser vi med Maglev-toget til Pudong.

 

Toget har en toppfart på rundt 430 km/t – og bruker ca. sju minutter på den rundt 30 kilometer lange turen! Ellers står det 100 etasjer høye World Financial Center, handlegata Nanjing Road og wokene langs gatene i Shanghais nattmatmarkeder blant annet på programmet. Gamlebyen med Yuyuan-hagen samt den berømte strandpromenaden The Bund er selvsagt også med. Så blir det høyhastighetstoget til Beijing, en reise på nær 1400 kilometer som bare tar fem timer!

Gatelangs i Beijing

Vi starter første dag i hovedstaden med en rolig morgentur langs Tongren-elva og ser på folkelivet. Fortsetter til Central Business District for en titt på China World Trade Center, CCTV-huset og andre spektakulære høyhus i området (særlig det nye og høyeste som ennå er under bygging). Seinere møter vi hovedpersonen i boka «Høyhastighetslandet», Mr. Rush, som tar oss med på en omvisning i området hvor han er oppvokst. Vi spaserer tilbake langs hovedgata Chang An – «Den lange freds aveny» – med stopp ved det spektakulære konserthuset også kalt Egget.

Kjente severdigheter som Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Himmelens tempel, OL-parken fra 2008, Sommerpalasset og Den kinesiske mur er blant andre høydepunkter på det innholdsrike turprogrammet.

Har du spørsmål? Ta kontakt med reiseleder Morten Stensby.

Så ikke nøl, ta kontakt med avisa , skaff programmet og meld deg på. Det er et begrenset antall plasser på denne spennende reisen.

Kommentarer til denne saken